Andersen og Hurricanes rejste sig og udbygger føring i NHL-serie med storsejr

Frederik Andersen fra Herning brillerede i målet for Carolina Hurricanes, der slog New Jersey Devils 6-1

Udgivet:10. maj 2023, 07.48

Læsetid:2 minutter

Frederik Andersen stod en pragtkamp i nat dansk tid og har nu den bedste redningsprocent i slutspillet af alle de målmænd, der stadig er med i kampen om Stanley Cup. Foto: Ritzau Scanpix

5 måneder siden

ISHOCKEY Frederik Andersen havde ingen god kamp og blev skiftet ud undervejs, da hans hold, Carolina Hurricans, natten til mandag tabte tredje kamp i kvartfinaleserien mod New Jersey Devils. Men herningenseren var tilbage i målet natten til onsdag, da Carolina Hurricanes tog sin tredje sejr i serien og bragte sig på 3-1 i kampe.

Nattens kamp blev spillet på New Jersey Devils’ hjemmebane i Newark.Her blev hjemmeholdet i den grad ydmyget af Carolina Hurricanes, der formåede at lægge pucken i nettet intet mindre end seks gange. Devils fik ellers scoret det første mål, inden Hurricanes udlignede til 1-1 i første periode.

Herefter gik det dog ned ad bakke for hjemmebaneholdet, som lukkede mål ind fem gange i kampens anden periode.

Det var nu ellers ikke et mangel på forsøg på mål, der manglede for New Jersey Devils.Hele 22 gange fik hjemmebaneholdet sendt pucken mod målet og inden for rammen, og var det altså ikke for en suveræn Frederik Andersen, kunne kampens resultat have set anderledes ud.

Herningenseren kom ud med endnu en fabelagtig redningsprocent, denne gang på 95,5.

Den bidrager til hans flotte statistik i årets slutspil af NHL, hvor han nu står med det flotteste gennemsnit i slutspillet af de målmænd, som stadig er med i kampen om Stanley Cup. Hans redningsprocent i slutspillet er således ifølge sportsmediet ESPN på 92,5.

Nederlag til Bjorkstrand

Herningenserens bysbarn Oliver Bjorkstrand var ligeledes i aktion natten til onsdag.

Hans hold, Seattle Kraken, mødte texanske Dallas Stars i en anden af kvartfinaleserierne. Seattle førte serien 2-1 inden opgøret.

Det blev en målrig affære, som Dallas vandt 6-3 efter en anden periode, hvor holdet scorede fire mål.

Oliver Bjorkstrand fik en assist på reduceringen til 2-5. Den 28-årige angriber er nu oppe på tre mål og tre assists i slutspillet.

Næste kamp i serien af syv spilles i Dallas 11. maj.

/ritzau/ og Just