Styr på data: Team Teater er de første i Danmark

Udgivet:07. maj 2023, 15.00

Læsetid:1 minut

Der er styr på datasikkerheden hos Team Teatret. Foto: Henrik Ole Jensen

5 måneder siden

HERNING Når du køber billet til en forestilling på Team Teatret, er der en del oplysninger, teatret gerne vil have.

Navn, adresse, telefonnummer og email-adresse er tastet ind på de fleste. Så har teatret mulighed for at komme i kontakt med dig og fortælle om andre relevante forestillinger, men også, hvis nu forestillingen bliver aflyst eller flyttet.

Den slags oplysninger skal man passe på, og nu kan Team Teatret prale af at være det første teater i landet, der har fået D-mærket.

Det betyder, at der er helt styr på al data-anvendelse og på it-sikkerheden i det hele taget.

Det er ikke blot publikums oplysninger det handler om, men også oplysninger om for eksempel ansatte og samarbejdspartnere. Kontrakter og aftaler er naturligvis hele tiden blevet behandlet med respekt, men nu er det helt sikkert at papirerne, både fysisk og digitalt, opbevares efter alle forskrifter.

- Vi har valgt at gå foran og sikre os D-mærket, fordi netop den mærkning signalerer, at vi tager sikkerheden omkring persondata meget alvorligt i en verden hvor cybertrusler er i medierne nærmest dagligt. Vores kunder låner os deres data, og dem vil vi gerne passe bedst muligt på. D-mærkningen er et tydeligt signal om at vi lever op til de bedste standarder for datasikkerhed, siger Team Teatrets administrationsleder Eea Haldan Vestergaard i en pressemeddelelse.

Kunsten på scenen bliver der ikke pillet ved, så her er det fortsat uden sikkerhedssele, når publikum sætter sig i salen, kommer tæt på, og lader fantasien og følelserne få frit løb.

Industriens Fond står bag D-mærket i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVDanmark og Forbrugerrådet Tænk.