»Strikkepinde« donerer penge til fripladser

Strikkedamer giver fripladser til børn til Brande Kunstskole, der er kommet godt fra land

Udgivet:21. december 2021, 12.14

Læsetid:2 minutter

Det er Britta Egebjerg (t.v.) og Dina Blomstrand, der står i spidsen for Brande Kunstskole, der holder til i det gamle sygehus. Foto: Jørn Deleuran

BRANDE Strikkedamerne fra Café Tankefryd har hygget i mange timer med strikkepinde, garn, mønstre og hinanden. De har udvekslet strikkeopskrifter og strikkemetoder, men de har først og fremmest haft et fællesskab, hvor lokale og globale problemstillinger er blevet vendt både ret og vrang.

Det begyndte oprindelig med »at strikke byen glad« og strikke verdens længste Søren Slange.

Siden arrangerede Marianne Sommer og andre strikkeglade en strikkefestival i RemisenBrande.

Corona lukkede imidlertid strikkeklubben i Café Tankefryd ned, og der opstod små strikkefællesskaber i de private hjem og en strikkeklub i vores nye garnbutik.

- Alt er, som det skal være. Men »Strikkepindene« har en strikkekasse med lidt penge - lidt mere end 5000 kroner. Disse penge doneres af strikkeklubben nu videre til Brande Kunstskole, lyder det fra Dina Blomstrand, der er med i kunstskolens ledelse.

Søg en friplads

Og det er allerede nu besluttet, hvad donationen skal bruges til.

Brande Kunstskole får derved mulighed for at give fripladser til børn på tegne- og eller kunstmix-holdene. Der er penge til 10 fripladser.

- Det er så fantastisk, at kreativiteten på denne måde gives videre. Det er med stor taknemmelighed, at vi modtager donationen. Vi ved, at der er brug for den. Vi glæder os til at glæde nogle børn med kreativitet og dét fællesskab, Brande Kunstskole også er, siger Dina Blomstrand i en pressemeddelelse.

Man kan ansøge om en friplads til Brande Kunstskole ved simpelthen at skrive til kunstskolen og fortælle, hvorfor man gerne vil have en friplads.

- Børn kan skrive. Forældre kan også skrive og ansøge om en friplads som julegave. En lærer på en skole kan også ansøge om friplads til en elev, hvor deltagelse på et kreativt hold kan gøre en forskel. Eller en morfar, der gerne vil glæde sit barnebarn, kan søge. Dét vigtigste er, at donationen kan være med til at gøre en forskel.

Nyheder på vej

- Brande Kunstskole er en succes, fastslår Dina Blomstrand.

Hun peger på gennemførte kurser som keramik, tegning, maling, kreativ fotografi, tuschtegning, engleskulptur og kunstmix.

Første semester er afsluttet, og andet semester starter i begyndelsen af det nye år - når restriktionerne lempes, må man formode.

Flere af holdene er fuldbooket, og der er en enkelt nyhed på trapperne, nemlig en ny tegneserie-workshop, »Tegn din livshistorie« med Rasmus Julius som underviser.

Han holder i øvrigt foredrag 27. januar.

Andre nyheder er »Fritskabende broderi« med Rita Ballegaard og »Fotowalk« med Britta Egebjerg.