Madmødet: Restauranter har specialmenuer i denne uge

26 midt- og vestjyske restauranter serverer »total lokal menu« under Madmødet - heraf fem i Herning Kommune

Udgivet:22. maj 2023, 11.14

Læsetid:1 minut

Restaurant Domæne ved Gødstrup er en af de lokale restauranter, som deltager i Madmødet. Onsdag og torsdag i denne uge er menuen indrettet, så der er særlig fokus på, at råvarerne er fra det helt nære lokalområde. Hos Skarrildhus er det mandag til torsdag, at der er særlig lokalmenu. Foto: Tom Laursen

4 måneder siden

HERNING I denne uge gennemføres den tværkommunale foodfestival »Madmødet« i Midt- og Vestjylland. Arrangørerne kalder det selv for Danmarks største fødevarefejring, da arrangementerne spreder sig i syv kommuner. Et af de mange initiativer under Madmødet er Madmødet Menu, som 26 restauranter og køkkener serverer for deres gæster. Her har de forberedt deres egen egnsspecifikke menu. Fra Herning Kommune deltager fem restauranter - det er Restaurant Domæne, Cafe Møltrup, Restaurant Søgaarden, Gastro 13 og Skarrildhus.

- I løbet af uge 21 bliver mange tusinde mennesker bespist i kantiner og på restauranter her i Midt- og Vestjylland, så derfor fik vi ideen om, at få køkkener med på at servere lokale fødevarer til deres gæster, og på den måde gøre opmærksom på de mange kvalitetsfødevarer, som dyrkes og fiskes her i området. Områdets dygtige kokke er de bedste ambassadører for egnens fødevarer, så der venter gæsterne store oplevelser under Madmødet, fortæller Stine Lindbjerg Jespersen, projektleder for Madmødet 2023, i en pressemeddelelse.

Kobler kokke og producenter

Initiativet har også det formål at koble lokale kokke sammen med lokale producenter, fiskere og fødevarevirksomheder, og dermed styrke begge parters forretning. Det giver god mening at sælge lokalt producerede produkter så tæt på som muligt for på den måde at mindske klimaaftrykket.

Hver restaurant har fået udarbejdet en flyer til gæsten, hvor det er beskrevet, hvorfra produkterne er produceret. På Madmødet.dk kan man finde en oversigt over alle restauranterne og deres Madmødet menuer.

I uge 21 afholdes Madmødet i de syv midt- og vestjyske kommuner Ringkøbing-Skjern, Skive, Lemvig, Struer, Herning, Holstebro og Ikast-Brande.