Hjem til Hestlund

Der kan nu bookes rundvisninger, men der er taget en række foranstaltninger

25. maj 2020, 12.41

Eleverne er kommet tilbage til Hestlund Efterskole, og nu er håndsprit blevet en fast del af dagligdagen på efterskolen. Foto: Privatfoto

BORDING - For en uge siden fik vi lov til at få vores elever tilbage! Det var med de helt store smil, eleverne trillede ind på skolen, og forældre måtte stå på parkeringspladsen og vinke farvel til deres børn, der bar tøj og forsyninger ind på deres værelser igen.

Forstanderen på Hestlund Efterskole er en glad mand, men corona-pausen har betydet, at der er taget foranstaltninger, der gør den sidste del af elevernes ophold på efterskolen en smule anderledes i år.

- På skolen gælder et afstandskrav på en meter. Hvis vi skal synge, eller lærere står og underviser elever, er det to meter, fortæller Johannes Fomsgaard Pedersen.

- Dog er eleverne fritaget fra afstandskravet i »familiegrupper«, hvor eleverne er sammen med op til otte andre elever. Elever, der bor på værelse sammen, bader og benytter samme toilet, men er inden for samme familiegruppe. I familiegruppen må man altså give hinanden et kram og sidde tæt sammen, forklarer forstanderen.

Tågekanon

- På Hestlund Efterskole kan vi som en mindre efterskole få mange ting til at køre relativt normalt. Fokus på hygiejne og rengøring er dog meget skærpet, og alle skal afspritte hænder ved hvert lokaleskift, siger Johannes Fomsgaard Pedersen.

Der er indkøbt store mængder håndsprit, desinficeringsvæske og en tågekanon, der blæser desinficerende tågedråber ud i et lokale, og man kan derfor hurtigt »komme over« de områder, hvor der kan være mange berøringspunkter.

- Vi har igen åbent for at booke rundvisninger for elever, der gerne vil komme forbi og se skolen med henblik på at overveje, om det er et godt bud på en skole for dem, siger forstanderen.

- Vi er ikke i tvivl om, at vi som en mindre efterskole kan lave en struktur og har rammer, der kan sikre, at eleverne får så normalt et efterskoleår som muligt og oplever fællesskaber, selv om der er mange retningslinjer, vi skal overholde.

Der hygges, men med passende afstand efter »hjemkomsten« til Hestlund Efterskole. Foto: Privatfoto