Hvad skubbede vore forfædre indenbords

Klosterlund-heldagsevent sætter fokus på maden i oldtiden

Udgivet:15. september 2021, 10.13

Læsetid:1 minut

En aktivitet, som virkelig samler mennesker til alle tider, er mad, fastslår Klosterlund Museum. Foto: PR-foto

ENGESVANG Hvad er koblingen mellem de første stenalderbønder og kajkager eller tarteletter? Hvorfor er ærter geniale til alle tider? Og hvad spiste man i oldtiden til den søde tand?

Alt dette og meget mere kan man få svaret på ved et heldagsevent på Klosterlund Museum, hvor der også bliver lejlighed til at møde madhistoriker Bettina Buhl.

5000 års madhistorie

Hun er til daglig er museumsinspektør på Det Grønne Museum og er desuden kendt fra sin medvirken i en række tv- og radioprogrammer samt for sine bøger, foredrag med mere. Under eventet »Tyg på Oldtiden« vil madhistorikeren være guide gennem 5000 års madhistorie.

Med afsæt i tre hovedingredienser kan publikum opleve - og smage - hvordan fortidens mennesker kan have spist, og hvordan råvarerne forbinder os fra fortid til nutid.

Ved eventet er der samtidig mulighed for at opleve Klosterlund Museums nye faste oldtidsudstilling og stille spørgsmål til museets arkæologer og formidlere.

Programmet for dagen omfatter emner som »Kornet i tykt og tyndt gennem historien«, »Ærter - en vinterredning« og »Æbler - lidt til oldtidens søde tand« - alle med formidling og smagsprøver.

Deltagergebyret for workshoppen dækker undervisning, materialer, oldtidsmad samt kaffe.