Hvem skal man stemme på? Giv Venstre modstand ved byrådsvalget

15. april 2021, 12.07

Jørn Vedel Eriksen. Foto: Flemming Hansen

VALG I november 2021 er der byrådsvalg til en kommende fireårig periode. Tiden er inde for mig til at overveje om jeg vil genopstille til en ny periode.

Min konklusion er efter grundige overvejelser, at jeg ikke genopstiller ved byrådsvalget i november i år.

Ud over de personlige begrundelser er der også to overordnede politiske begrundelser for, at jeg stopper i byrådet med udgangen af 2021.

Jeg er lige fyldt 70 år. Det taler selvfølgelig for, at jeg nu overlader arbejdet i byrådet til yngre kræfter. Lidt mere tid til familien, gode bøger, min store interesse for sport, historie og natur ville også være dejligt.

Læs også
Genopstiller ikke: Byrådsmedlem siger endegyldigt stop
+Abonnement

Men der skal ikke være tvivl om, at interessen er til stede og taler for en genopstilling. Forudsætningen for at fortsætte er imidlertid for mig, at jeg kan finde et dygtigt og stærkt parti at opstille for. Jeg har i de seneste måneder talt med fornuftige folk, vurderet hvad jeg har hørt og set og har i øvrigt fulgt med i landspolitik, som jeg plejer. I parentes bemærket så er jeg nok også lidt politisk speciel målt med en Herning-målestok. Det parti, jeg søger, skal have en stærk rød-grøn politisk profil baseret på bæredygtige værdier om fællesskab og solidaritet. Partiet skal være resultatorienteret og være villig til at indgå bredde aftaler. Partiet skal målrettet gå efter at etablere et politisk alternativ til partiet Venstre og højrefløjens dominans i Herning Byråd. Der skal vælges mange flere rød-grønne kandidater ind i byrådet ved valget i november.

Det forudsætter, at der formuleres og kommunikeres et politisk alternativt program, samt at centrum-venstrepartierne opstiller stærke kandidater og kan iværksætte en slagkraftig valgkamp. Min konklusion er blevet, at der ikke er et rød-grønt politisk alternativ i Herning, der med styrke kan tage den politiske kamp op med partiet Venstre og erobre mindst 8-10 mandater. Desværre.

Var jeg yngre, ville jeg gerne være med til at bygge venstrefløjen i Herning op fra bunden over 8-12 år, men sådan er det jo ikke. Med udgangen af 2021 takker jeg af efter otte givende og dejlige år i Herning Byråd.

Hvis man melder sig ind i et politisk parti, så køber man hele pakken. Både i lokal- og landspolitikken. Jeg stemmer sandsynligvis også på Enhedslisten ved det kommende folketingsvalg, som jeg plejer at gøre. Desværre er dette parti helt umuligt i lokalpolitikken i Herning. Men det korte af det lange er, at det ikke giver mening at stille op til et byrådsvalg for et parti, som man i øvrigt ikke vil stemme på til et folketingsvalg.

Nå, men uanset hvad jeg mener og beslutter, så går forestillingen jo videre, endda med en skærpet kamp om borgmesterposten. Nogle nære venner har for nylig spurgt mig, hvem jeg vil stemme på ved byrådsvalget i november. Tja bum, godt spørgsmål. Johs. Poulsen (R) er efter min vurdering byrådets fornuftigste og dygtigste politikker. Læs blot hans nye kloge bog. Men han er socialliberal. Jeg er rød-grøn socialist. Det går vel ikke? Heldigvis har vi alle mere end et halvt år til at overveje vores stemmeafgivning.

Jeg er uafklaret lige nu, men sofavælger bliver jeg aldrig.

Læs også
Byrådspolitiker Jørn Vedel Eriksen fylder 70 og overvejer politisk fremtid med ny partifarve
+Abonnement

Indlæser debat...