Boligmangel: S sikrer plads til det dobbeltmoralske

19. juli 2021, 13.15

Hans Kristian Skibby. Foto: PR-foto

BOLIGER Socialdemokratiet taler højt om, at alle danskere skal kunne bosætte sig i storbyerne. At også de med »almindelig« indkomst skal kunne få en fod indenfor og en nøgle i hånden.

Det er jeg sådan set enig i. Selvfølgelig skal boligmarkedet i storbyerne ikke være lukket land for eksempelvis førstegangskøbere eller enlige forældre.

Men når det er sagt, så finder jeg det meget besynderligt, at Socialdemokratiets boligordfører, Tanja Larsson, der også har båret fanen for, at »danskere med almindelige indkomster også skal have mulighed for at bo i storbyerne«, selv er med til at holde de danskere ude af det københavnske boligmarked.

Ifølge Ekstra Bladet har hun igennem flere år holdt fast i en andelslejlighed i NV, selvom hun har boet i Sydsjælland. Stik imod reglerne i sin andelsforening har hun fremlejet lejligheden i mere end to år, alt imens mindst 700 håbefulde købere har siddet fast på ventelisten til selvsamme forening.

Det er en kendt problemstilling, at vi mangler tilgængelige boliger i storbyerne. Vi mangler til de studerende, de nybagte forældre, de enlige, de ældre. Listen fortsætter, og priserne på ejerboligerne stiger.

Socialdemokratiet fremhæver andelslejlighederne som et middel til at sikre et varieret boligmarked i storbyerne. Andelslejlighederne er førstegangskøbernes mulighed for at komme ind på markedet; de er det billigere alternativ.

Jeg undrer mig over, at den socialdemokratiske boligordfører har opfordret til at bekæmpe den skæve bolig- og beboersammensætning i de danske storbyer, mens hun selv har været med til at fastholde den.

Ja, jeg kan ikke lade være mig at undre mig.

Indlæser debat...