Jubilar vidste ikke, hvad forsikring var, da hun begyndte i jobbet

I 1980 blev Hanne Randbæk ansat i Vestjylland Forsikring. 1. august har hun 40-årsjubilæum

30. juli 2020, 12.44

Hanne Randbæk, ansat i Vestjylland Forsikring, kan 1. august fejre 40-årsjubilæum. Foto: PR-foto

JUBILÆUM Hanne Randbæk fra Videbæk var blot 18 år, da hendes mor skubbede en avis over til hende og pegede på et jobopslag fra Vestjylland Forsikring.

- De søgte en elev til deres skadesafdeling. Jeg vidste ikke engang, hvad forsikring var, men jeg ville rigtig gerne arbejde på kontor, husker Hanne Randbæk, som tog til samtale og fik elevpladsen.

Hvad der begyndte som et tilfældigt kontorjob, skulle dog vise sig at blive det perfekte match. For 40 år senere trives hun stadig hos det lokale forsikringsselskab.

- Det lyder banalt, men der har ikke været en dag, hvor jeg har været ked af at skulle på arbejde, siger hun.

I dag tæller Vestjylland Forsikring 76 medarbejdere, som huses i tre ejendomme. Men da Hanne Randbæk blev ansat i 1980, havde selskabets få medarbejdere kontor i Ringkøbing Banks tidligere lokaler.

- Vores kantine var nede i kælderen og var bare et bord og en bænk nede ved siden af bankboksen. I starten foregik alt i hånden, og senere fik vi så en skærm, som alle medarbejdere skulle deles om. Så det er noget af en kontrast til i dag, påpeger hun.

Men selvom teknologien og virksomhedens vækst har ændret de ydre rammer, så er ånden forblevet den samme.

- Vi har altid gjort en dyd ud af at beholde den gode Vestjylland-ånd. At værne om både kunder og kollegaer. For føler man sig ikke godt tilpas på arbejdet, kan man ikke yde en god service, og det går ud over kunderne. Så tingene hænger sammen, og der har altid været en rigtig god tone og et stærkt sammenhold her, siger Hanne Randbæk.

Har stadig blod på tanden

Selvom Hanne Randbæk har arbejdet med forsikringer i 40 år, har hun aldrig kedet sig. Den teknologiske udvikling ændrer hele tiden kundernes forsikringsbehov, og det bidrager til et spændende arbejdsområde.

- Man skal hele tiden holde sig opdateret og tilpasse sig udviklingen, hvilket holder mig i ilden. Og så giver det jo ekstra blod på tanden, at vi har en dygtig ledelse, som er fremme i skoene, og som hvert år stiler efter at blive kundernes foretrukne forsikringsselskab, siger Hanne Randbæk.

Vestjylland Forsikring er lige blevet kåret til årets bedste kundeejede forsikringsselskab af FinansWatch og EY. Og det er da også kontakten til kunderne, som giver jobbet ekstra værdi i hverdagen.

- Jeg elsker at tale i telefon med kunderne hver dag. I langt de fleste tilfælde kan vi jo hjælpe dem via vores forsikringer, hvilket altid er rart. Og hvis ikke, kan vi give dem gode råd til, hvordan de kommer videre, siger hun.

Hanne Randbæk ser frem til at holde intern reception for venner og kollegaer fredag 28. august. Dog har hun en smule svært ved at forstå, hvad det er, der skal fejres.

- Det er surrealistisk. Jeg føler ikke engang, jeg er 40 år, siger den 58-årige skadesbehandler, som dog ikke har planer om at stoppe lige foreløbig.

- Jeg vil hade, hvis ikke jeg havde fulgt med udviklingen, og de andre tænker: »Skal hun ikke snart videre?«. Men det tror jeg heldigvis ikke er tilfældet. Jeg har god erfaring i skadebehandling, og så råber jeg på hjælp, hvis jeg har problemer med it, siger Hanne Randbæk med et smil i øjet og slår fast.

- Så jeg tænker ikke, at jeg er sådan at slippe af med.