Fodrer regeringen gode partikammerater?

Udgivet:23. maj 2023, 15.18

Læsetid:1 minut

Peter Langborg. Foto: Privatfoto

UDBETALINGER Så skete det igen, staten udbetaler et tocifret millionbeløb - cirka 83 millioner kroner - fejlagtigt til gode partikammerater, i alt knap 14.000 af slagsen. Ifølge TV2 har staten ved udbetalingen af en ny omgang varmecheck fejlagtigt udbetalt denne til 13.800 borgere. Det skønnes, at der denne vej er gået cirka 83 millioner kroner ud af statskassen.

Energistyrelsen har haft det overordnede ansvar for lovarbejdet og implementeringen af loven, og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har haft ansvaret for at foretage datasammenkørslen til brug for den automatiske udsøgning og udbetaling af varmecheck.

Den nye fejl er opstået i opgørelsen af husstandsindkomsten, skriver Energistyrelsen og fortsætter: »Vi er rigtig ærgerlige«, og så er den potte ude. Fejludbetalingerne skal end ikke tilbagebetales ... Hvis en borger snyder staten for cirka 80 millioner kroner i skat af penge, som denne borger selv har tjent, får denne cirka fem år i spjældet.

Men når offentligt ansatte udbetaler cirka 80 millioner kroner af samme borgers indbetalte midler, og altså uden selv at have rørt en finger for at tjene disse, til gode kammerater - stemmer - så kan de undskylde sig med »Vi er rigtig ærgerlige.«

Akkurat samme forhold gjorde sig gældende ved en tilsvarende udbetaling i august 2022. Hvis en ansat i en privat virksomhed fejlagtig have udbetalt over 80 millioner kroner fra virksomhedskontoen, ville denne omgående være bortvist, og der ville være igangsat en undersøgelse af, om denne havde fået personlig vinding af udbetalingen. Nu er det sket ikke mindre end to gange inden for 9-10 måneder fra statskassen, uden at der blot er tænkt på repressalier overfor de ansvarlige, endsige undersøgelse af, hvorvidt disse - eller nogle af disse - har opnået personlig vinding via fejludbetalingerne.

Hvad pokker er det for et samfund, som vi lever i?

Indlæser debat