Julekoncert aflyst: Pige- og drengekor hærget af corona

Julekoncerten »Dejlig er Jorden« fredag aften i kongrescentret er aflyst

Udgivet:16. december 2021, 08.48

Læsetid:2 minutter

Dorte Bille, Georg Sørensen, Charlotte Rowan, Rikke Ramm Eberlein og en gruppe korsangere, da initiativet med den ambitiøse julekoncert blev præsenteret. Foto: Mch/Tony Brøchner

2 år siden

HERNING Coronaen er overalt i samfundet lige nu - også i pige- og drengekoret.

På fredag skulle der være taget hul på en ny juletradition i et samarbejde mellem Herning Kirkes Drengekor, Midtvest Pigekor, Den Jyske Sangskole, Ensemble Midtvest og MCH, når julekoncerten »Dejlig er Jorden« skulle have sin premiere i MCH Herning Kongrescenter.

Desværre har coronaen ramt både pigekoret og især drengekoret, som skulle medvirke på scenen på fredag.

På nuværende tidspunkt er 16 sangere i drengekoret ude af stand til at deltage, fordi de enten selv er smittede eller fordi, de er nærkontakt til smittede. Enkelte er desuden ramt af anden sygdom.

Med blødende hjerte

Pigekoret er knapt så hårdt ramt, men også her banker pandemien på.

Situationen betyder, at korene efter samråd med Herning Kommune og MCH, har besluttet at julekoncerten bliver aflyst.

- Det har været en svær og meget ærgerlig beslutning. Det er med blødende hjerte, at vi må aflyse koncerten, som vi har glædet os så meget til, siger pigekorsleder Dorte Bille i en pressemeddelelse.

- Vi har set så meget frem til at give byen og egnen denne nye og helt særlige juleoplevelse. De mange smittetilfælde betyder desværre, at det ikke ville yde musikken fuld retfærdighed at gennemføre julekoncerten, siger Charlotte Rowan, der er leder af Herning Kirkes Drengekor.

Hedensted Kirke

Drengekoret sang lørdag i Hedensted Kirke og efterfølgende blev en af sangerne testet positiv.

Alle, der var tilstede ved koncerten, blev efterfølgende opfordret til at lade sig teste - det skrev Horsens Folkeblad onsdag.

Julekoncerten var ellers sæsonens helt store satsning fra korenes side.

Den store julekoncert var vokset ud af Herning Kirkes rammer, og derfor var den i år henlagt til kongrescentret. Men det må altså nu vente til næste år.

På sigt håber folkene bag, at julekoncerten bliver så populær, at den på et tidspunkt skal flytte ud i Jyske Bank Boxen.