Stormøde om bosætning bliver virtuelt

For at undgå risioko for corona-smitte deles stormøde ud og bliver holdt på en række separate lokationer

7. september 2020, 09.32

Ikast-Brande Kommune har i corona-tiden fået erfaring med at holde større offentlige møder som et virtuelt møde. Som eksempelvis på billedet her fra et virtuelt byrådsmøde. Onsdag 16. september holdes et stormøde om bosætning også som et delvis online arrangement. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE Onsdag 16. september holder Ikast-Brande Kommune stormøde om bosætning.

Borgermødet skulle oprindeligt have været i marts, men det blev udsat.

Da corona-smitten jo stadig florerer, ændres mødeformen, så stormødet nu bliver virtuelt.

- Forårets hjemmearbejde har givet gode erfaringer med online møder. Derfor kombinerer vi denne aften fysiske møder i mindre lokale grupper med online præsentation og dialog, udtaler Annette Mosegaard (K), formand for erhverv, vækst og bosætningsudvalget i en pressemeddelelse.

Temaerne og oplægsholder er de samme. Aftenen byder på oplæg af Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen. Han vil tale om tre temaer: »Branding af byer og lokalområder«, »Den gode velkomst« og »Fastholdelse af borgere«.

Der lægges op til videndeling, inspiration og erfaringsudveksling, som kan bruges i det videre arbejde lokalt og kommunalt.

Kom endelig og vær med

De tilmeldte deltagere bliver i god tid forinden informeret om de praktiske detaljer.

Der arbejdes på en klyngestruktur, hvor byer, der i forvejen har snitflader omkring institutioner og indkøb samles lokalt.

I de lokale møderum vil der være arrangeret skærm med kamera og opkobling til mødet. Her møder man bare op.

Alle med interesse i bosætning opfordres til at deltage for at blive inspireret og dele erfaringer.

- På mødet får vi ny viden og hører om erfaringer. Har du en god idé - og har du også forslag til, hvordan den kan realiseres, så kom endelig og vær med. Vi ser frem til en spændende proces, siger Annette Mosegaard.