Mens regeringen sover, vokser frygten for terrornetværk på Kærshovedgård

Udgivet:11. maj 2022, 11.44

Læsetid:1 minut

Kenneth Mikkelsen. Foto: Steen Brogaard

Af Kenneth Mikkelsen og Carsten Kissmeyer folketingsmedlemmer for Venstre

TERROR Under valgkampen lovede Mette Frederiksen, at en kommende socialdemokratisk regering ville finde en ny placering til udrejsecenteret på Kærshovedgård. Snart tre år senere er der stadig intet sket.

Nu er PET bekymret for, at der muligvis dannes terrornetværk på Kærshovedgård. Spørgsmålet er, hvornår statsministeren sætter handling bag sine ord?

PET’s Center for Terroranalyse frygter, at udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme danner nye terrornetværk eller bliver yderligere radikaliseret under deres ophold på Kærshovedgård. Den potentielle terrorrede er til fare for Danmarks og danskernes sikkerhed, men regeringen sidder stadig på hænderne. Det er fuldstændig uholdbart.

Derfor har Venstre kaldt den nye udlændingeminister Kaare Dybvad i samråd, så han kan forklare, hvad regeringen vil gøre for at sikre sig mod terrornetværk og radikaliseringer på Kærshovedgård.

Selvom der på det seneste har været gentagende problemer med tyverier, hjemmerøveri, trusler, overfald og narkohandel, har regeringen ikke travlt med at finde en ny og bedre placering til Kærshovedgård. Det er simpelthen uartigt overfor et lokalsamfund med det helt rimelige ønske at leve i tryghed uden frygt for, hvad naboerne inde på Kærshovedgård finder på næste gang.

Under Venstres seneste regering foreslog vi at flytte udrejsecenteret til øen Lindholm. Der var både flertal og finansiering bag aftalen. Regeringen kunne have gjort det nemt for sig selv ved bare at implementere den løsning. Det gjorde den ikke, og desværre ligner det, at regeringen helt har opgivet at finde en ny placering. Det er under al kritik.

Regeringen har ansvaret for, at danskerne kan leve trygt og godt i deres hjem. Ingen skal leve med et potentielt terrornetværk som nabo. Derfor tangerer det også pligtforsømmelse, at den socialdemokratiske regering snart tre år inde i valgperioden mangler at finde en ny placering til udrejsecenteret.

Læs også
<span>Folketingspolitiker efter besøg på Kærshovedgård:</span> - Det er bindegalt <span>Folketingspolitiker efter besøg på Kærshovedgård:</span> - Det er bindegalt
Læs også:
Folketingspolitiker efter besøg på Kærshovedgård: - Det er bindegalt
Læs også
Åbent brev til den nye integrationsminister Åbent brev til den nye integrationsminister
Læs også:
Åbent brev til den nye integrationsminister
Carsten Kissmeyer. Foto: Steen Brogaard

Indlæser debat