TV 2-journalist får anerkendelse for at holde danskerne orienteret om vores naboer mod syd

TV 2-journalist hædres for sin dækning af tyske samfundsforhold. Selv synes Uffe Dreesen, at danskerne trænger til at blive rusket lidt op i forhold til nabolandet

21. september 2021, 11.17

KLF Kirker & Medier har valgt at hædre TV 2-journalist Uffe Dreesen for dækningen af tyske samfundsforhold til de danske seere. Foto: Henrik Lundahl Revshøi

HÆDER Fra kampen om formandsposten i CDU og valgkampen til den tyske Bundesdag til coronapandemi og oversvømmelser.

Opgaverne er mangeartede for TV 2’s korrespondent i Tyskland Uffe Dreesen, og for et højt fagligt niveau og for sin evne til at formidle nyhederne fra landet mod syd belønnes han nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier, fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

- Kompetente korrespondenter er en forudsætning for, at vi som mediebrugere kan holde os opdaterede på verdens gang. Uffe Dreesen er et rigtig godt eksempel på dette. I et pænt og letforståeligt sprog formår han at formidle historier til TV 2’s seere på en professionel og engageret måde - uden at stå i vejen for historien. Det giver vi ham Buketten for, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Den underkendte nabo

Modtageren af hæderen synes generelt, at en del seere trænger til at blive rusket lidt op i deres syn på nabolandet:

- Tyskland er på mange måder vores lidt underkendte nabo. Vi orienterer os kulturelt mere i retning af USA og England. Tyskland er et lidt tabt land i mange danskeres bevidsthed. Vi skal ikke kun køre til Tyskland for at handle i Poetzsch eller til Harzen for at holde ferie, mener Uffe Dreesen, hvis far er født i Tyskland.

Han oplever da også en voksende interesse for Tyskland:

- Vi bliver nok bedre og bedre til at forstå Tyskland. Vi ser Tyskland som en stor og vigtig nation i Europa, vurderer korrespondenten, der er glad for anerkendelsen.

- Når man laver fjernsyn, så står man jo og taler, og så er det væk i samme øjeblik. Det er svært at fornemme, om der er nogen derude, som egentlig har hørt efter. Så det er altid rart at få en påskønnelse. Det er godt at se, at det faktisk er noget, der bliver sat pris på, erkender Uffe Dreesen i pressemeddelelsen.

Med hæderen kommer TV 2-journalisten i selskab med blandt andre Mikkel Beha Erichsen og familie (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og prins Joachim (DR K), som alle tidligere har modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Indlæser debat...