Kommunen overvejer at købe vindmøller

- Vi har drøftet, om vi aktivt skal gå ind at dække en del af kommunens energiforbrug med et helt eller delvist ejerskab af en vindmølle, fortæller borgmester Carsten Kissmeyer

Udgivet:26. april 2012, 18.47

Læsetid:1 minut

Arkiv.

Kim Kristensen
| kik@herningfolkeblad.dk

Overvejelserne om alternativ køb af strøm er blandt andet blevet aktuelle, fordi der er en del større projekter med vindmøller under opsejling i kommunen. Desuden er der landspolitisk fokus på kommunerne energiforbrug og energikilder.

- Der kommer formentlig en »regnskabets time« på et tidspunkt. Det kan vi lige så godt forberede os på, siger Carsten Kissmeyer.

Til spørgsmålet om, hvorvidt kommunen har råd til at købe vindmøller, svarer borgmesteren, at en eventuel investering klares med »fremmed finansiering«.

-Vi kan låne til det. Den årlige rente er lige nu 0,55 procent - det er billigt, og det skyldes, at vi er et godt papir, forklarer borgmesteren. Kommunens varmeforsyning er CO2-neutral, idet den er baseret på flis.

Møller kan være flotte

Ikast-Brande-borgmesteren synes, at den måde, man har placeret møller på ved Middelgrunden ud for København, er værd at stræbe efter.

- Her har man lavet en flot bue af vindmøller, det synes jeg ser elegant ud, siger han.

Når der sættes møller op, er det ikke for tid og evighed. De tidsbegrænsede tilladelser gives til den enkelte mølle.

- Nogle af de møller, der blev sat op for 15 år siden, bliver pillet ned nu. I dag tager man flere små møller ned, end der sættes store op, understreger borgmesteren.

Kommunens CO2-regnskab for 2011 viser, at der er sket et fald i udledningen, idet den totale udledning er på 7.354 ton. Det svarer til et fald på 3,8 procent.