Videbækbo klar til VM-finale i Royal Arena: At give op foran 10.000 tilskuere var ikke en mulighed

Kim Astrup og Anders Skaarup er i ekstase, efter at de har kvalificeret sig til VM-finalen i badminton

Udgivet:26. august 2023, 20.32

Læsetid:2 minutter

Kim Astrup (t.h.) og Anders Skaarup Rasmussen kunne ikke være gladere, da de lørdag spillede sig videre til VM-finalen i badminton på dansk jord. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

BADMINTON Royal Arena eksploderede nærmest i eufori lørdag, da videbækboen Kim Astrup og hans makker Anders Skaarup Rasmussen i tredje sæt slog Liang Wei Keng og Wang Chang og kom videre til i finalen i VM i badminton.

Astrup smed sig på banen, mens Skaarup fløj ud og omfavnede familien i tilskuerrækkerne. Og de to jyder sparede da heller ikke på superlativerne efter kampen.

- Det er større end stort. Det er det virkelig, siger Anders Skaarup.

- Vi kom ind som de 11.-seedede i turneringen. Vi sagde til hinanden under opvarmningen, at vi havde gode grineren på over, at vi har været underdogs siden torsdag. Så den rolle tog vi på os.

Modstanderne var Kinas sidste bud på en vinder af herredoublen. Skaarup kalder Kina for »vanvittige i herredoublen«.

- Det kunne vi også mærke derinde i dag. Så det her resultat er vanvittigt med stort V og A, siger han.

Herrerne spillede nervepirrende tæt i tre sæt, der endte med cifrene 17-21, 21-18, 21-19, og det var derfor også en mental kamp på banen.

Kim Astrup, der tidligere i karrieren foruden den lokale klub har spillet i Herning Badmintonklub og Ikast fS, roser det danske publikum, som han inden kampen havde opfordret til at buhe og skrue op for lydniveauet. Og det gjorde danskerne.

- Vi havde ikke vundet, hvis vi havde spillet i Kina eller Indonesien. Tilskuerne derinde var fuldstændig vanvittige.

- At give op eller have lidt ondt af sig selv var ikke en mulighed. Når der er mødt 10.000 op for at gøre alt, hvad de kan, for at hjælpe dig, så har du bare at give den alt.

- Og det gjorde vi. Det lykkedes os at få vendt kampen. Og så var det bare at ride videre på den sindssygt fede bølge, det var derfra, siger Kim Astrup.

Og det bliver altså mindst en sølvmedalje til de to herrer, der skal i finalen søndag.

Her venter sydkoreanske Kang Min-hyuk og Seo Seung-jae, der lørdag aften slog de forsvarende verdensmestre, Aaron Chia og Soh Wooi Yik fra Malaysia.

/ritzau/

Indlæser debat