Hernings 50 år blev fejret med stil

Herning var i en rivende udvikling, da byen i 1963 kunne fejre 50 års jubilæum med manér

Udgivet:30. november 2013, 12.04

Læsetid:2 minutter

Lokalhistorisk Arkiv. Borgmester Jens Mathiasen taler ved købstadsfesten i Herning-Hallen (i dag MCH Herning Kongrescenter). Bag ham ses Det Kongelige Kapel, der blev dirigeret af John Frandsen

For 50 år siden kunne Herning fejre 50-årsjubilæum som købstad. Dengang var byen inde i en rivende udvikling, tekstilindustrien blomstrede, det samme gjorde Herning-Hallen. Tilsammen var det med til at sætte Herning på landkortet.

Et stort år

1963 lignede allerede ved årets start et stort år. I efteråret vidste man, at der skulle indvies en ny kirke, nemlig Fredens Kirke. Brændgårdskolen ville blive taget i brug i august, og i september skulle byens nye messecenter præsenteres samtidig med premieren på den første HI-messe. Der var taget spadestik til byggeriet i foråret, så arbejdet gik hurtigt.

Styrkede byens selvfølelse

Så der var al mulig grund til at styrke byens selvfølelse med fejringen af 50-årskøbstadsjubilæet. Den officielle fest foregik i Herning-Hallen 1. april klokken 20, og man var så sikker på interessen, at billetsalget først blev sat i gang 28. marts klokken 10.

Festen blev da også et tilløbsstykke og en mindeværdig begivenhed for de cirka 1000 herningensere, der var så heldige at sikre sig en plads. Nogle af de mest kendte kongelige kunstnere var hentet til Herning for at skabe en festlig markering af 50-året som købstad. 

 

Læs meget mere om, hvad der skete i Herning i efterkrigstiden, og se programmet for jubilæumsaftenen i Weekendmagasinet, der udkommer med Herning Folkeblad i dag, lørdag.

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play