Byrådsmedlem: Hvorfor ønsker mange politikere ikke at spare penge på ældre- og børneområderne?

Udgivet:19. september 2023, 15.13

Læsetid:2 minutter

Arulanantharajah Thillainadarasa. Foto: PR-foto

Arulanantharajah Thillainadarasa
byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet

BUDGET Jeg ønsker heller ikke at spare flere penge på ældre- og børneområderne, fordi disse områder har brug for hjælp fra andre. Ældre kan ikke bevæge sig meget, nogle kan kun lidt, så deres faciliteter er meget vigtige. Ligeledes er børn ikke som unge og voksne, de kan ikke klare mange ting selv. Deres fundament skal blive stærkt, så sprog, kendskab og hjælp er vigtigt. Derfor ønsker flere politikere ikke at spare flere penge på disse områder.

Vi snakker om ældres velfærd, og det er meget rigtigt, men pensionisternes velfærd er også meget vigtig, fordi de skal blive sunde og raske. Det vil spare mange penge og undgå, at ældre tidligt skal på plejehjem. Hvis pensionisterne har et hyggeligt liv uden ensomhed, vil de have et mere roligt liv. Derfor skal de have klubber, som flere af dem er lukket i Herning Kommune, så disse klubber er nødvendige nu eller andre fællesprojekter for alle pensionister i Herning Kommune. Det er en forebyggende proces for at undgå tidlig indlæggelse på plejehjem. Pensionisternes aktive projekter vil spare mange penge for kommunen og undgå sygdom i fremtiden.

Børn er meget vigtige personer i dag. I deres alder skal de kende til mere viden og oplysninger, have gode sprogkundskaber og kende Danmarks undervisningssystem for at kunne fungere bedst muligt i deres fremtidige uddannelse. Derfor ønsker flere politikere ikke at spare penge inden for skoleområdet.

Nu har folkeskolen mange problemer, såsom ulighed, mobning, udfordringer for børn fra krigshærgede lande og andre livsnødvendige ting. Hvis kommunen ikke løser disse problemer i den nuværende situation, vil der opstå alvorlige problemer i fremtiden. Derfor mangler folkeskolen flere penge til lærere, pædagoger, skolemateriale til børn og andre aktiviteter med teknologi, som kan gavne børnenes trivsel. Der skal bruges mange penge på dette projekt. Så jeg ønsker heller ikke flere pengebesparelser til folkeskolen og uddannelsessteder.

Mange skolelærere og forældre taler om børnenes situation, samtidig med at jeg er formand for Den Multikulturelle Forening. Derfor får jeg flere oplysninger gennem andre nationaliteter.

Min holdning er, at børn og investering er vigtig i Danmark for at skabe et godt ungt samfund i verden. Jeg vil meget gerne have, at der bliver afsat flere penge til ældre, folkeskolen og uddannelsessteder i budgettet.

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat