Rumænere anholdt med stort varelager

Tre mænd med rumænere statsborgerskab blev i går anholdt i Gullestrup og sigtet for tyveri. De nægter sig skyldige

3. april 2012, 13.37

Colourbox.

To betjente tog i går på besøg på en adresse i Lyngens Kvarter i Gullestrup, og der ventede dem en lidt anden opgave, end de havde forventet. Betjentene ville tale med den 27-årige beboer, fordi han var blevet genkendt på overvågningsbilleder fra Matas i Silkeborg.

Her var der begået butikstyveri, og den 27-årige mand er mistænkt i sagen.

Stort varelager

Men da betjentene mødte op på adressen, var der ikke bare den 27-årige rumæner, men også to af hans landsmænd samt en hel række værdier, som vakte betjentenes opmærksomhed.

- Betjentene fandt 10 bærbare computere, 1 tablet, 4 mobiltelefoner, 1 gps, 3 par solbriller, 15 par jeans, 1 Hugo Boss jakke og 1 Burberry jakke samt sportstrøjer og underbukser, siger vicepolitikommissær Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Værdi på 75.000-100.000 kroner

Mange af tingene var prismærket, men mændene kunne ikke gøre rede for, hvor de havde tingene fra. Derfor blev de anholdt og sigtet for tyveri af tingene, der er vurderet til en samlet værdi på mellem 75.000 og 100.000 kroner.

- De nægtede sig skyldige, og de sagde, at de ikke vidste, hvordan tingene var havnet der, siger Bent Smedegaard.

Fremstilles i grundlovsforhør

To af de anholdte rumænere opholder sig i landet uden at have fast bopæl, mens den 27-årige mand betaler huslejen, men ikke er registreret med folkeregisteradresse på Lyngens Kvarter.

De tre mænd bliver til formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning med krav om varetægtsfængsling. Politiet ønsker at få tid til at efterforske sagen og blandt andet finde ud af, hvor de formodede tyvekoster stammer fra.