Sportschef om ny FCM-træner: Han står for de dyder, vi var kendt for

Sportschef Svend Graversen kalder FCM’s nye cheftræner for en moden træner, der ved, hvad han vil. Sportschefen ser mange af de kvaliteter hos Thomasbergs tidligere hold, som FCM igen skal stå for

Udgivet:23. marts 2023, 18.28

Læsetid:4 minutter

Svend Graversen (t.v.) og Claus Steinlein forklarede på pressemødet, at valget af Thomas Thomasberg også handler om at genfinde klubbens rødder og igen få en spillestil, der er præget af power og en offensiv tilgang med mange bolde i »boksen« og aggressivt presspil. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

3 måneder siden

FODBOLD Der stod kun ét dansk trænernavn på listen, da FC Midtjylland gik på jagt efter en ny cheftræner.

Og da samtalerne begyndte i mandags, kunne klubben og den nu nytiltrådte FCM-træner, Thomas Thomasberg, hurtigt fornemme, at brikkerne passede sammen.

- Vi skulle have én, der kunne give os tryghed og være det sikre valg; én der ved, hvad det går ud på. Og så var valget faktisk meget nemt, for vi havde kun én dansker på listen, fortalte Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, på pressemødet.

Sportschef Svend Graversen vurderer, at Thomasberg både menneskeligt og ikke mindst fagligt er som skræddersyet til FC Midtjylland.

- Thomas er en moden træner, som ved, hvad han står for, og ved, hvor han vil hen med sine fodboldhold. Vi kunne hurtigt se et match imellem os, og derfor gik det også hurtigt med at blive enige, fortæller Svend Graversen til Herning Folkeblad.

Masser af bolde i feltet

I de seneste knap fem år har Thomas Thomasberg som cheftræner ført Randers FC til gode præstationer i superligaen. Kronjyderne har netop spillet sig i mesterskabsspillet for tredje år i træk, og holdet vandt pokaltitlen i 2021.

Det er tilmed sket med dyder, som FCM gerne kan og vil spejle sig i.

- Der, hvor vi kan se, at Thomasbergs hold overpræsterer, er på »deliveries« i feltet (indlæg eller afleveringer, der rammer en medspiller i feltet, red.). Vi kan også se, at han ligger højt på pres-intensitet og erobrer mange bolde højt på banen. Og så er opgaven jo at omsætte de erobringer til chancer og gerne endnu flere, end han er lykkedes med i Randers, siger Svend Graversen.

- Det er dybest set mange af de dyder, som vi skal være kendte for, og som vi har været kendte for tidligere, fastslår sportschefen og betegner spillestilen som fremadrettet og powerfuld.

Det er hans vurdering, at Thomasbergs grundige kendskab til superligaen og forståelse for FCM og klubbens værdier er den medicin, som »patienten« FCM har brug for i den nuværende situation.

- Vi har truffet et valg med respekt for den situation, vi står i. Vi er i gang med en sæson, hvor vi ikke på nogen mulig måde har præsteret i superligaen. Det har slet ikke været i nærheden af de seneste fem år. Det skal vi have rettet op på sammen, siger Svend Graversen og roser Thomas Thomasbergs udvikling, siden træneren var i FCM senest - for 14 år siden:

- På den ene side kender vi ham rigtigt godt som person. Men på den anden side er det jo en anden Thomasberg, der står her i dag. Han har været ude at samle erfaring og har arbejdet sig op. Han har været cheftræner i 1. division og assistenttræner for nogle dygtige cheftrænere og senest selv præsteret rigtigt godt gennem adskillige år i Randers, siger sportschefen.

- Hvorfor tog vi ham ikke sidst?

Thomas Thomasberg stod også på listen i august, da FCM valgte spanske Albert Capellas. Men denne gang er timingen anderledes, forklarer direktør Claus Steinlein.

- Hvorfor tog vi ham så ikke sidste gang, kan man spørge? Det var et forsøg fra vores side på at få noget inspiration udefra - nogle internationale input, fordi vi er mange, der har været med i mange år. Vi synes, vi står et andet sted nu, hvor vi skal lidt mere tilbage til vores rødder, sagde Claus Steinlein på pressemødet.

Største mål lige nu er at få FC Midtjylland til at ligne FC Midtjylland igen, når holdet er på banen.

- Målsætningen er altid at vinde titler og spille europæisk i FC Midtjylland. Men lige nu er det ikke realistisk. Lige nu skal vi gå efter syvendepladsen, men det allervigtigste er faktisk ikke placeringen, men at vi finder tilbage til den måde, vi vil spille fodbold på, fastslog direktør Claus Steinlein.

Læs også
FCM’s nye cheftræner: Jeg har altid håbet, jeg kunne komme retur til Midtjylland FCM’s nye cheftræner: Jeg har altid håbet, jeg kunne komme retur til Midtjylland
Læs også
FCM’s nye cheftræner: Jeg har altid håbet, jeg kunne komme retur til Midtjylland
Læs også
Det skete der på pressemødet: FCM præsenterede Thomasberg som ny cheftræner Det skete der på pressemødet: FCM præsenterede Thomasberg som ny cheftræner
Læs også
Det skete der på pressemødet: FCM præsenterede Thomasberg som ny cheftræner

Indlæser debat