Corona-sygdommens følger undersøges

26. maj 2020, 11.38

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Forskere vil søge at afklare, hvordan patienterne klarer sig efter overstået covid-19-sygdom med hensyn til lungefunktion, livskvalitet, socioøkonomiske forhold og fysisk kapacitet, samt hvordan lungerne ser ud på en HRCT-skanning. Det oplyser Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Forskningsprojektet forankres på alle regionens hospitalsenheder - herunder regionshospitalet i Herning.

Patienterne vil blive fulgt op efter tre og 12 måneder, og derfor vil de første patienter blive set allerede i juni. I alt forventes 216 patienter i Region Midtjylland at blive inviteret til at indgå i projektet.

Initiativet til forskningsprojektet kommer fra overlæge Elisabeth Bendstrup, Lungesygdomme, og overlæge Søren Jensen-Fangel, Infektionssygdomme, på Aarhus Universitetshospital, men læger fra regionshospitaler og fra Røntgen og Skanning samt Blodprøver og Biokemi på AUH er også involveret.

- Formålet er at opnå mere viden om en ny sygdom, hvor vi ikke kender langtidsfølgerne. Projektet er et eksempel på et vigtigt og tværfagligt samarbejde både imellem specialerne men også imellem alle hospitaler i hele Region Midtjylland, siger overlæge Elisabeth Bendstrup i pressemeddelelsen.