Hængepartier ved Herning

Udgivet:23. juni 2022, 12.15

Læsetid:1 minut

Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Steen Brogaard

Af Kristian Pihl Lorentzen folketingsmedlem for Venstre

TAVLER Tirsdag 14. juni havde jeg fornøjelsen at deltage i det inspirerende feltbesøg, som Folketingets transportudvalgs aflagde i Herning. Udover en frisk cykeltur mellem Boxen og Lind var der fokus på tre hængepartier, der bør løses snarest muligt. Det ene drejer sig om motorvejshullet syd for Herning, hvor der endnu ikke er fundet finansiering til en løsning. Der er stærke argumenter for, at dette er en bunden opgave. Dels at det nuværende skifte mellem forskellige vejtyper er dødsensfarligt - det viser al erfaring. Dels af hensyn til fremkommeligheden.

Det andet hængeparti er vestvendte motorvejsramper ved Lind, der kan bidrage til langt bedre trafikafvikling i hele området, herunder mindre trafik på de små veje gennem Lind. Et overkommeligt projekt til cirka 20 millioner kroner, som vi må se at få ud over rampen snarest.

Som det tredje drøftede vi muligheden for opstilling af store oplysningstavler ved motorvejen til styrkelse af vejvisning med videre i forbindelse med større arrangementer ved Messecentret og Boxen. Tavler svarende til dem, der lige nu er blevet opsat ved Storebælt i Nyborg og Korsør. Udvalget bakker op om, at vi søsætter et forsøg i Herning med sådanne tavler, der ligeledes vil forbedre trafikafviklingen. Alt i alt et rigtig godt besøg i Herning. Nu skal der følges op med handling.

Indlæser debat