Danmarks 100 rigeste: Fire lokale er med på listen

Avisen Berlingske har opgjort en liste over Danmarks 100 rigeste. På listen optræder ejerne fra fire virksomheder, som holder til i Herning og Ikast-Brande

30. oktober 2020, 10.38

MILLIARDÆRER For de fleste mennesker i Herning og Ikast-Brande virker en milliard nok som et urealistisk højt tal. Formuen når aldrig i nærheden af sådan en svimlende sum.

Men fire ejere af virksomheder, som har hovedsæde i Herning og Ikast-Brande, er en formue på en milliard faktisk virkeligheden.

Ejerne af fire lokale virksomheder er nemlig med på Berlingskes opgørelse over Danmarks 100 rigeste mennesker.

Det drejer sig om:

Familien Holch Povlsen, Bestseller/Heartland

Det er nok ikke den største overraskelse. Danmarks tredjerigeste er familien Holch Povlsen, som ejer Brande-firmaet Bestseller og holding-selskabet Heartland. Selvom corona-krisen i starten var hård ved ejeren af modegiganten, har han alligevel ifølge Berlingskes opgørelse en formue på knap 45 milliarder kroner. De eneste danskere, der er rigere end familien Holch Pouvlsen er familien bag Lego og familien bag Coloplast.

Anders Holch Povlsen og resten af familien Holch Povlsen er Danmarks tredjerigeste. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Familien Rosenkilde, Romodan

Familien bag Romodan, der blandt andet ejer Ikast Betonvarefabrik, har ifølge Berlingske en formue på 2,3 milliarder kroner. Det betyder, at familien lander på plads nummer 60 over største formuer i Danmark. Romodan ejes af stifter Johannes Rosenkildes to sønner, Mogens Anker Rosenkilde og Preben Rosenkilde.

Preben Rosenkilde (t.v.) ejer sammen med sin bror Mogens Anker Rosenkilde (t.h.) Romodan-koncernen, hvor Ikast Betonvarefabrik hører under. Billedet er fra 2010. Foto: Henrik Ole Jensen

Familien Hessel, Ejner Hessel

Der er ikke just lavvande i brændstoftanken hos familien Hessel, som står bag bilforhandler-kæden Ejner Hessel. Firmaet er navngivet efter Ejner Hessel, som er far til de fire brødre, der nu ejer bilforhandler-kæden. Brødrene Bjarne, Peder Bent og Steen tegner sig således for en formue på 1,8 milliarder kroner, hvilket betyder, at de ender på plads nummer 84 over Danmarks rigeste.

De fire brødre, der i fællesskab driver Ejner Hessel A/S, er set fra venstre: Peder Hessel, Steen Hessel, Bjarne Hessel og Bent Hessel. Foto: PR-foto

Jens Poulsen, DK Company

Corona-krisen betød, at DK Company i år måtte fyre omkring 180 medarbejdere. Alligevel kan ejeren af DK Company bryste sig af stadig at have en formue, der ifølge Berlingske løber op i 1,7 milliarder kroner. Det gør ham til nummer 92 på avisens liste over Danmarks rigeste.

Jens Poulsen er medejer og administrerende direktør i DK Company. Han er nummer 92 over rigeste i Danmark ifølge Berlingske.