Forsvarsadvokater raser over domsstol i sag om drab på ikastbo: Dommen falder måske i dag

En schweizisk-spansk forsvarsadvokat i sagen om dobbeltdrabet i Marokko er frustreret over den marokkanske domsstol. Dommen falder muligvis i dag

18. juli 2019, 10.19

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

IKAST Torsdag fortsætter retssagen mod de 24 mænd, der er tiltalt i sagen om dobbeltdrabet på Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast og norske Maren Ueland.

Før det der kan blive sidste retsdag, er den schweiziske advokat Saskia Ditisheim utilfreds med den marokanske domstol. Ditisheim er forsvarsadvokat for en schweizisk-spansk mand, der er tiltalt i sagen.

- Retssagen indebærer et brud på menneskerettighederne. De tiltalte har ikke fået en retfærdig rettergang. Der er ikke ligevægt mellem parterne, siger Saskia Ditisheim til den norske avis VG.

Den schweizisk-spanske mand er tiltalt for at yde terrortræning til enkelte af de andre mænd. Han nægter sig skyldig.

Træningen skulle være foregået ved, at manden har lavet øvelser med paintballpistoler for blandt andet den udpegede drabsmand. En tiltale som advokaten kalder absurd og latterlig over for VG. Anklagemyndigheden kræver 20 års fængsel.

Ifølge advokaten er anklagen useriøs og udelukkende baseret på, at andre tiltalte har nævnt noget om denne. Derudover er advokaten utilfreds med, at hendes klient ikke har haft mulighed for at forsvare sig.

- Det faktum at min klient ikke fik lov til at forklare sig frit. De beder om 20 års fængsel, og han får ikke lov til at forklare sig. Dommeren lod ham ikke snakke, men kun svare på spørgsmål, siger Saskia Ditisheim til VG.

Forsvarsadvokaten er også utilfreds med, at en enkelt marokkansk advokat forsvarer 10 tiltalte. Det kan betyde, at advokaten ikke kan forsvare alle lige godt.

Retssagen begyndte igen i dag klokken 10. De tiltalte får mulighed for at komme med afsluttende udtalelser, inden dommen muligvis bliver afsagt. Ifølge VG kan domsafsigelsen dog blive udskudt.