Video: Man tager 28 ænder...

På en almindelig aften kunne Hotel Vildbjerg servere 200 couverter med Mortens-aftens-menu. Tirsdag aften bliver det til 81, noget ud af huset og en masse afvisninger

10. november 2020, 14.57

Peter Schmidt er ved at smørre de udskårne og forstegte ænder ind i andefedt. De fleste ænder bliver serveret på Hotel Vildbjerg, men 17 portioner skal ud af huset. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG En del ænder havner ikke i maverne hos vildbjergensere, for køkkenchefen på Hotel Vildbjerg fik bestillingerne for sent.

- Vi leverer 17 couverter ud af huset, men vi har måtte afvise 50 bestillinger, da en and jo både skal nå at tø op og langtidssteges, inden den er klar, siger Peter Schmidt fra Hotel Vildbjerg.

I stedet for de 200 couverter, der ville blive serveret på en normalt 10. november i Vildbjerg, bliver det kun til 81 i aften.

- Vi kunne sagtens have solgt mange flere, men det er det antal, vi kan betjene på hotellet med de gældende afstandskrav, siger Peter Schmidt.

Der skal blandt andet bruges 28 ænder, et par baljer med andefedt og sky, 40 kilo hvide kartofler og lidt mindre af de brune. Dertil æbler, svedsker, rødkål, rejer og ris a la mande.

- En menu Mortens-aften skal man ikke pille ved. Den skal være som den plejer, siger Peter Schmidt.