Skifter til fransk topklub: Norsk profil forlader Herning-Ikast Håndbold

OPDATERET kl. 16.45: Helene Fauske skifter efter denne sæson til den franske storklub Brest Bretagne Handball

14. januar 2021, 14.20

Efter fire år i Herning-Ikast Håndbold stopper Helene Fauske i det midtjyske efter denne sæson. Nordmanden skifter til franske Brest Bretagne. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Den norske landsholdsspiller Helene Fauske er i gang med sin foreløbig sidste sæson i Herning-Ikast Håndbold.

Således meddeler de forsvarende pokalvindere torsdag eftermiddag, at den 23-årige playmaker forlader klubben til sommer.

Herning-Ikast sætter ikke navn på Fauskes nye klub, men få timer efter HIH's pressemeddelelse kunne franske Brest Bretagne Handball meddele på sin hjemmeside, at klubben har skrevet en toårig kontrakt med bagspilleren.

Brest Bretagne har udnyttet en frikøbsklausul i Fauskes kontrakt til at købe nordmanden fri.

- Vi har været glade for Helene Fauske, men har vidst at risikoen for en klausuludnyttelse var til stede, og derfor har vi selvfølgelig orienteret os bredt omkring, så vi til næste års sæsonstart er klar med en spiller på samme niveau. Vores ambition til næste sæson er absolut ikke at komme svækkede ud i forhold til indeværende sæson, fastslår Daniel Grønhøj, direktør i Herning-Ikast Håndbold, i klubbens pressemeddelelse.

En del af gamet

Helene Fauske, der fylder 24 år om 17 dage, har været i det midtjyske siden sommeren 2017. Den elegante bagspiller havde yderligere én sæson som kontraktspiller i HIH - men allerede til sommer slutter samarbejdet.

Herning-Ikast Håndbold oplyser i pressemeddelelsen, at klubben modtager en »pæn transfer« for at frigive den norske profil til hendes nye klub.

- Det er en del af gamet at spillere rejser, og vi har hele vejen igennem haft en meget ærlig dialog med Fauske og hendes agent. Allerede ved den seneste forlængelse vidste vi, at det kunne være den sidste sæson, vi har haft i denne omgang, siger Daniel Grønhøj.

Helene Fauske selv ser frem til sit kommende klubskifte, men er også vemodig over, at skulle tage afsked med Herning-Ikast Håndbold.

- Det har ikke været nogen let beslutning, fordi jeg forlader en rigtig god klub, gode holdkammerater, trænere, holdledere samt alle vores fans. Efter fire år i klubben, hvor jeg har gået fra at være marginalspiller, til at have fået en stor rolle og betydning for holdet, føler jeg, at tiden er den rette til at prøve kræfter med en ny liga og et nyt hold, siger Helene Fauske i pressemeddelelsen.

- Heldigvis er der stadig en del måneder tilbage i den lilla trøje, og jeg vil nyde hver en kamp, samtidig med at mit fokus bliver at sikre medaljer til Herning-Ikast Håndbold, lyder det fra nordmanden.

Det bliver anden sommer i træk, at en norsk spiller skifter fra Herning-Ikast Håndbold til Brest Bretagne. Sidste sommer skiftede forsvarseksperten Tonje Løseth samme vej.

Brest Bretagne, der p.t. ligger på andenpladsen i den franske liga, råder over en perlerække af velkendte topspillere - heriblandt den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft og den svenske stjerne Isabelle Gulldén.

Læs også
HIH-debut til Trine Troelsens niece: Jeg så op til min moster
+Abonnement
Læs også
Selvkritisk HIH-playmaker i hopla på sin gamle hjemmebane: Jeg har savnet at levere en acceptabel præstation
+Abonnement
Læs også
Ærgerligt nyt for skadet HIH-spiller: Pausen bliver fordoblet
+Abonnement