Biogas, ændrede forbrugervaner og stykpriser: Dagligvarebutikker mindsker deres madspild

Klimaet spiller en stor rolle for dagligvarebutikkerne, som gør hvad de kan for at mindske blandt andet madspild

3. oktober 2019, 16.46

Kent Krüger og de andre i butikken er meget fokuserede på at få sat prisen ned på de varer, der er ved at blive for gamle. Derfor har de ikke så meget madspild. Foto: Tom Laursen

HERNING Tre pakker med enten kød, brød eller varer som færdige salater måtte Kent Krüger, indehaver af Rema 1000 i Lind, mandag morgen kassere, fordi de var blevet for gamle. Som dagligvarebutik er det svært helt at undgå, men det er noget, som butikkerne forsøger at mindske.

- Vi har heldigvis ikke særligt meget madspild, fordi vi er meget fokuserede på at få mærket varer ned (sat dem ned i pris, red.). Det gør vi typisk om morgenen, og så er de faktisk oftest væk, når vi går en runde igen ved middagstid. Kunderne har jo fundet ud af, hvornår vi sætter tingene ned, og de er hurtige til at komme og købe dem, forklarer Kent Krüger.

Forsøger at udnytte maden...