Anmelderrost forfatter på biblioteket

Udgivet:06. marts 2022, 10.40

Læsetid:1 minut

Morten Pape tager læserne på tur i de belastede miljøer, hvor han selv voksede op. Foto: Pr-foto

2 år siden

HERNING Mandag 14. marts besøger Morten Pape biblioteket i Herning, hvor han vil tage publikum med ind i maskinrummet og give et indblik i skriveproces, og hvad der er drivkraften og tankerne bag de roste romaner.

Morten Pape debuterede i 2015 med den selvbiografiske roman »Planen«, som han vandt den prestigefyldte BogForums Debutantpris for.

Bogen var baseret på Morten Papes egen opvækst i Urbanplanen, et socialt belastet og berygtet beton-boligbyggeri på Amager, hvor kriminalitet, vold og racisme er hverdagskost, og Morten Pape ramte med sin stemme lige i hjertekulen på mange læsere.

Aktuel med tredje bind

I 2018 udgav han romanen »Guds bedste børn«, der ligesom »Planen« foregår i belastede miljøer på Amager og beskriver en flok unge mænd på kanten af samfundet. Bogen indbragte ham DR Romanprisen.

Nu er Pape aktuel med tredje bind i Amager-trilogien, »I ruiner«, der udkom i efteråret.

Morten Pape har endnu engang skrevet en mursten af en roman, der både er gribende og rystende realistisk. Selvom handlingen tager afsæt i Amager, trækker handlingen også tråde ud over landets grænser, til Frankrig og »de gule veste« og til folkemordet i Rwanda.

»I ruiner« er en stort anlagt roman om dem, der tier, og dermed samtykker - i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan.

Om den moderne civilisations totale kollaps set gennem en finanskrise og et folkemords prisme.