1,4 millioner til stressforskning

Forskere kaster nyt lys på stress - og især samspillet mellem stress på job og i privatlivet

14. november 2019, 13.24

Finn Breinholt Larsen, forsknings- og konsulenthuset Defaktum i Region Midtjylland, skal forske i stress, der rammer både privat og på job. Foto: PR-foto

STRESS Da 100.000 midt- og vestjyder i 2013 og 2017 deltog i Region Midtjyllands store spørgeundersøgelse »Hvordan har du det?«, hjalp de en lang række forskere med grundmateriale og fakta til ny forskning og viden.

Blandt dem, der dykker ned i svarene og tallene, er Finn Breinholt Larsen fra regionens fælles forsknings- og konsulenthus Defactum.

Han har netop modtaget 1.400.000 kroner til at forske i, hvad det er, der gør danskerne stressede. Og her kommer de mange spørgeskemasvar til at hjælpe.

Tanken er, at Finn Breinholt Larsen sammen med et team, der også tæller kollegaer fra Aarhus Universitet og en psykolog fra Arbejdsmedicin i Aarhus, dykker ned i undersøgelsesmaterialet og samtidig involverer kommuner, virksomheder og arbejdsmarkedsorganisationer i at finde løsninger, der kan være med til at nedbringe stress på regionens arbejdspladser.

Noget af det, forskerteamet vil se på, er kombinationen af stress i arbejds- og privatlivet, og hvad det gør ved os.

Det er Velliv Foreningen, der står bag den økonomiske håndsrækning til forskningen.

Forsknings- og konsulenthuset Defactum leverer løbende forskning og fakta som baggrund for nye sundhedstiltag i hele regionen - blandt andet er der tidligere leveret udtræk til brug for Herning Kommunes lokale sundhedspolitik.

-sejer