Mindeord: Han havde en kvik bemærkning til alle

Udgivet:06. december 2022, 16.00

Læsetid:2 minutter

Svend Bang, Herning, døde 28. november. Her er han fotograferet, i forbindelse med at Herning Folkeblad skrev et fødselsdags­portræt, da han fyldte 90 år i august 2021. Foto: Tom Laursen

2 måneder siden

MINDEORD Familien skriver mindeord over Svend Bang, Herning, der døde 28. november 2022:

Svend blev født 11. august 1931 i Vorgod - som den tredjeyngste i en børneflok på 21.

Han blev udlært som vogn- og beslagsmed, grovsmed i Vorgod. Kort tid efter at han blev uddannet, blev han indkaldt til værnepligt, som blev aftjent som »fodtudse« ved Flyvestation Karup. I 1954 fik han arbejde på Hurup Maskinfabrik og flyttede til Thy.

Her mødte han Astrid. De blev gift i 1955, og samme år flyttede de til Herning, hvor Svend fik arbejde ved Anker Bolls Maskinfabrik. Sammen fik de to børn: Minna og Thorsten.

Svend og Astrid blev skilt i 1970, og børnene blev boende hos Svend.

I 1974 mødte han Eva gennem en fælles veninde. Eva havde to børn: Anette og Jan. Svend og Eva købte hus i Poulsgade, og sammen fik de året efter sønnen Freddy. De blev gift i 1977.

De har altid gjort meget for, at børnene ikke skulle føle, at der var forskel - og sørgede altid for, at børnene blev behandlet ens.

Svend mistede for otte år siden Eva, hvilket var en stor sorg for ham.

Svend har altid være meget aktiv. Indtil for et par år siden har han aktivt været med i beboerbestyrelsen der, hvor han boede. Han har spillet skak, været aktiv på Aktivcentret og hjulpet til ved banko. Han nød også den første søndag i hver måned at spille spar bonde på Gadespejlet, og her deltog han ligeledes i mange rafle-dyster.

Han har altid været meget sportsinteresseret, og i sine unge dage spillede han selv fodbold. Han fulgte til det sidste med i håndbold, badminton og sin store lidenskab: fodbold - og især FCM.

Svend var en meget vellidt mand, der havde en stor bekendtskabskreds, og altid havde han en kvik bemærkning til alle, han kom i snak med.

Han efterlader sig 5 børn, 10 børnebørn og 4 oldebørn.

Han vil blive savnet.

Æret være Svend Bangs minde.

Indlæser debat