Fra Lokalavisen: Aulum-firma har købt Vildbjerg-butiks varer

Kram Dødsbo & Antik har købt hele varelageret og inventaret fra Vildbjerg Marskendiser, der er lukket

27. juni 2020, 10.40

Ægteparret Kris og Ronnie Stürm (t.v.) fra Aulum har købt alle varene og inventaret fra Majbritt Kristensens(t.h.) butik Vildbjerg Marskendiser. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Antallet af kunder stod ikke længere mål med den tid indehaveren af Vildbjerg Marskendiser, Majbritt Kristensen, brugte i butikken. Derfor har hun valgt at lukke butikken og sælge alle sine varer til Kram Dødsbo & Antik i Aulum.

- Der kommer for få kunder i forhold til det store arbejde, det er at have en butik. De seneste år har jeg fået flere og flere indretningsopgaver som boligstylist og samtidig tømmer vi også dødsboer, og det er svært at finde tiden til det, når man er låst af faste åbningstider i en butik, siger Majbritt Kristensen.

Mange har i butikkens levetid nydt at komme forbi og høre hende fortælle historierne bag alle de håndplukkede antikviteter og finurlige varer, hun har haft på hylderne i butikken.

Stadig dødsboer

Majbritt Kristensen vil fortsat tømme dødsboer, og i fremtiden vil hun bruge mere tid på arbejdet som boligstylist.

- For to år siden kom en af mine faste kunder ind i butikken og fortalte, at hun skulle flytte. Hun spurgte samtidig, om jeg kunne tænke mig at indrette hele hendes lejlighed med et mix af ting fra butikken og hendes egne.

Lidt af en drømmeopgave for marskandiseren, der i mange år havde hjulpet venner og bekendte med indretningen, men aldrig havde beskæftiget sig professionelt med den slags opgaver.

- Det var også lidt angstprovokerende, men kunden var meget tilfreds, og siden har det spredt sig mund til mund og flere opgaver er kommet til. Nogen skal bare have hjælp til at indrette et rum eller et lille hjørne af deres hjem, andre får hjælp til det hele, fortæller Majbritt Kristensen.

Lige nu er det lille butikslokale, der var fyldt fra kælder til kvist, i gang med at blive tømt.

- Den bedste løsning for mig har været, at sælge alt på en gang, og derfor tog jeg kontakt til Kram Dødsbo & Antik i Aulum for at spørge, om de var interesserede. Dagen efter min henvendelse aftalte vi en pris, som vi begge er tilfredse med, siger ejeren.

Bedre varer

Ægteparret bag Kram Dødsbo & Antik har et 1200 kvadratmeter stort loppemarked med genbrug, retro og antikke ting, hvor varerne fra Majbritt Kristensens butik nu flytter ind.

- Hendes butik var forholdsvis lille, og derfor ved vi også, at de varer, hun har haft plads til, er i den bedre ende. De skal jo repræsentere en vis værdi for at få butikken til at løbe rundt, siger Kris Stürm.

Køberne skal have tømt butikken senest ved udgangen af juni, og Majbritt Kristensen råder over lokalet indtil udgangen af juli.

Henvendelser fra lokale

Hvad der derefter skal ske med butikslokalet er endnu ikke afklaret, fortæller ejeren af ejendommen, Tue Risom.

- Der har allerede været et par forspørgsler fra lokale, der er interesserede i at leje lokalet, og det er, selvom jeg ikke har annonceret, at lejemålet bliver ledigt, fortæller Tue Risom.

Han fortæller samtidig, at han forventer, at lokalet og de tre tilhørende lejligheder skal gennem en renovering i den kommende tid.