Nyt familienetværk skaber nærvær og fællesskab i Aulum

Blå Kors og Aulum Kristne Friskole står bag Familienetværket Aulum, der holder åbningsfest 24. januar

Udgivet:25. januar 2023, 22.32

Læsetid:2 minutter

Familienetværket Aulum holder åbningsfest 24. januar 2023. Foto: Jens Peter Engedal/Blå Kors

5 måneder siden

NETVÆRK Nærvær og fællesskab er nogle af nøgleordene for et nyt initiativ, som hjælpeorganisationen Blå Kors og Aulum Kristne Friskole står sammen om. Hver anden tirsdag inviteres familier og enlige til at mødes i Familienetværk Aulum, hvor man ud over fællesskab og nærvær og kan mødes til spisning og aktiviteter og på den måde få skabt et større netværk med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom.

- Som skole har vi længe haft en drøm at kunne række længere ud i lokalsamfundet og ikke bare gøre en forskel for vores elever, men familier i det hele taget, og det kan vi gennem Familienetværket, siger projektleder Signe Lyskjær fra Aulum Kristne Friskole, der er projektleder for familienetværket.

Fokus på særlige temaer

Familienetværk Aulum inviterer til åbningsfest tirsdag 24. januar på friskolen på Østergade 11 i Aulum. Her mødes man hver anden tirsdag, og til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og kreative aktiviteter for både børn og voksne. En gang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed.

- Vi vil gerne skabe et frirum og åndehul, hvor man kan få lov til at være den, man er, og møde nye mennesker. Gennem samvær, spisning og aktiviteter håber vi, at mange vil opleve at få nye relationer, være en del af et fællesskab og få inspiration til blandt andet familieliv og forældreskab, siger Signe Lyskjær.

Driver 30 familienetværk

I dag driver Blå Kors Danmark mere end 30 familienetværk i partnerskab med lokale kirker - blandt andet på Silkeborgvej i Herning, hvor Blå Kors driver et netværk i samarbejde med Åben Kirke i Herning. Familienetværket i Aulum er det første netværk, der udspringer af et partnerskab med en friskole.

- Vi glæder os over det nye samarbejde med Aulum Kristne Friskole. Vi har rigtig gode erfaringer med, at familienetværkene kan række ud til mange familier og enlige i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

På den første familienetværksaften i Aulum 24. januar vil der, udover fællesspisning og hygge, også være underholdning med tryllekunstneren Tryllestøv.