FCM’s gulddrenge tester formen i champagne-distriktet

Der venter to træningskampe på udebane mod internationale modstandere som forberedelse til Champions League-kvalifikationen for FC Midtjylland

Udgivet:29. juli 2020, 13.00

Læsetid:2 minutter

Frank Onyeka og resten af FCM-spillerne får kun én uges sommerferie. Allerede i næste uge begynder forberedelserne frem mod de vigtige kampe i Champions League-kvalifikationen. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Der er ikke ret meget tid til at hvile på laurbærrene for de danske fodboldmestre. Allerede på onsdag i næste uge er spillerne tilbage fra ferie og klar til at genoptage træningen frem mod Champions League-kvalifikationen.

FC Midtjylland træder ind i anden runde af Champions League-kvalifikationen. Den spilles 25.-26. august over bare én kamp - altså ikke med returopgør som normalt. Det skyldes den corona-sammenpressede fodboldkalender i år. Det samme gør sig gældende i tredje runde af Champions League-kvalifikationen. Lodtrækningen er 10. august.

Det handler med andre ord om at stå knivskarp fra første fløjt.

For at være bedst muligt forberedt har FC Midtjylland derfor arrangeret to træningskampe på udebane mod internationale modstandere, før det går løs i Champions League-kvalifikationen. Det oplyser de danske mestre i dag på sin hjemmeside.

Lørdag 15. august spiller FCM på udebane mod franske Stade de Reims. Reims er en af hovedbyerne i Champagne-provinsen, og i den forgangne sæson kunne de bryste sig af mere end dyre bobler i byen. Fodboldholdet var nemlig helt oppe som nummer seks i den franske Ligue 1, da ligaen i marts blev afbrudt som følge af corona-pandemien.

Den tidligere FCM-spiller Mads Albæk spillede for Stade de Reims fra 2013 til 2015.

Ugen efter venter den næste internationale testkamp for FC Midtjylland. Grundet covid-19-situationen spilles den kamp bag lukkede døre, og modstander og kamptidspunkt vil først blive offentliggjort på dagen for at forhindre, at tilskuere stimler sammen ved banen.

Det bliver en generalprøve forud for Champions League-kvalifikationen.

I samme uge, som FCM spiller sæsonens første europæiske opgør, venter der om fredagen en træningskamp mod FC Fredericia. Der vil formentlig blive mest spilletid til de spillere, der ikke kom i aktion i Champions League-kampen få dage forinden.

Endelig venter der en testkamp mod OB mandag 7. september i Slagelse. Den kamp fungerer samtidig som VAR-test forud for Superliga-premieren i weekenden 11.-13. september.