Søby Brunkuls-museum« byder indenfor

Realdania støtter Søby Brunkulsmuseum, så museet kan invitere nabobyerne

30. juli 2021, 11.07

Realdania har støttet renoveringen af Voldsgaard, der nu får gæster fra nabobyerne. Foto: Privatfoto

SØBY Sammen med Realdania inviterer Søby Brunkulsmuseum specielt naboerne til et gratis besøg med hovedvægt på ejendommen Voldsgaard, som museet renoverede og åbnede i 2020 med stor succes hos gæsterne.

Herning Kommune og Realdania bidrog hver med en million kroner til det vellykkede projekt.

- Vi er en ganske almindelig forening, som driver museet i kraft af arbejdsomme frivillige. Museet er lokalt forankret, og det vil vi gerne styrke ved at byde indenfor, så vi kan præsentere »det nye« museum.

Forhåbentlig betyder det, at vi bliver endnu stærkere knyttet til lokalområdet - blandt andet med årskort og nyhedsbrev, siger formand Jan Svendsen i en pressemeddelelse.

10 gange åbent hus

Realdania er sammen med museet stolte over resultatet på Voldsgaard, men er selvfølgelig kede af, at museet på grund af corona solgte 22 procent færre billetter i 2020.

Generelt er museet inde i en positiv udvikling, som naboerne skal nyde godt af, da det også er deres museum lige i »baghaven«.

I øvrigt er der fra 1. august ikke længere krav om coronapas for at besøge museet.

- Realdania har oprettet en pulje til at »byde indenfor«, hvor de gerne vil præsentere udvalgte projekter, som de har støttet. Derfor dækker de udgifterne til, at vi kan arrangere 10 gange åbent hus med gratis adgang specielt for lokalområdet, siger formanden.

Arrangementet begynder med en fortælling om og rundvisning på Voldsgaard, herunder 15 nye akvareller af Frede Refsgaard fra Hammerum og det nye tekniske hjørne på møddingspladsen.

Resten af museet er også åbent og byder på nyheder som renoveret festplads, blikhus, barbersalon og bulldozer.

Kaffe og kage

Gæsterne bliver til slut beværtet med kaffe og kage i Forsamlingshuset eller på Festpladsen. Det hele varer to timer plus det løse.

Museet samarbejder med de lokale borgerforeninger om markedsføringen af arrangementerne, som begynder mandag 9. august med Arnborg. Derefter følger Fasterholt, Høgild og Skærbæk, Kølkær og Søby, Kollund og Hauge, Lind, Hammerum-Gjellerup og Brande til slut 26. august.

Dertil kommer, at foreninger i Karstoft, Skarrild, Snejbjerg, Ikast, Ejstrupholm, Nr. Snede og Herning er inviteret til to dage.

Her kan også deltage de beboere fra landsbyerne, som er forhindret den pågældende bys dag.

»Byd indenfor« slutter dermed af for alle søndag 29. august og mandag 30. august.

Indlæser debat...