På årets sidste dag: Ikast-Brande har vaccineret de første plejehjemsbeboere

Rolighedsparken i Ikast blev det første plejecenter i Ikast-Brande Kommune til at vaccinere 50 beboere og en tredjedel af personalet

31. december 2020, 10.00

Nytårstågen hang tungt i luften, da den hvide varebil fra Region Midt trillede ind i gården på Rolighedsparken. Kommunaldirektør Flemming Storgaard og udvalgsformand Frank Heidemann (S) så spændt til, da chauffør Kristian Toft løftede de små papkasser med vaccinen ud af kølebilen. Foto: Tom Laursen

IKAST De længe ventede, dyre dråber af Pfizer-vaccinen mod coronavirus ankom til plejecentret Rolighedsparken i Ikast klokken 8.30.

De fyldte ikke meget mere end to skotøjsæsker, men indeholdt nok til at vaccinere 50 beboere og en tredjedel af personalet.

Vaccinen blev leveret af chauffør Kristian Toft, Region Midtjylland, der havde sagt ja til at løse den særlige transportopgave.

- Det er lidt som at lege julemand, sagde chaufføren, inden han bar vaccinerne ind i plejecentrets køleboks.

Et opholdsrum lige inden for hovedindgangen var i dagens anledning omdannet til vaccinations-central. Her stod plejehjemslæge Henriette Sørensen og plejecentrets sygeplejerske klar til at lede alle trygt gennem det lille prik i armen.

Uden for centret tog distriktsleder Hanne Fischer imod sammen med kommunaldirektør Flemming Storgaard og formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Frank Heidemann (S).

Kun to takkede nej

- Hos os har 50 ud af 52 beboere sagt ja til at blive vaccineret. De to, der har valgt det fra, har gjort det af personlige årsager. Den ene er aldrig blevet vaccineret før og ønsker ikke at blive det, sagde Hanne Fischer.

- Der er ikke kommet så mange vacciner til personalet, og derfor er det frontpersonalet, der i første omgang bliver vaccineret; det vil sige dem, der står for den nære pleje af borgerne. Jeg selv, sekretærer og personale med mere administrative arbejdsopgaver venter, lød det fra distriktslederen.

Da klokken blev lidt over 9, blev de første stik uddelt, og det fortsatte i en lind strøm, indtil alle beboere, der ønskede vaccinen, havde fået den.

93-årig var ikke i tvivl

En af dem var 93-årige Johanne Pedersen, som ikke var et sekund i tvivl om, hvorvidt hun ville vaccineres.

- Jeg kunne med det samme mærke, at det var det rigtige at gøre. Jeg har hverken været nervøs eller bange. Min mand sagde altid til mig: »Der er kun én vej, og det er fremad«, så det lever jeg efter, sagde den 93-årige med ukuelig optimisme i smilet.

Plejehjemsbeboeren Johanne Pedersen blev fulgt til vaccinationen af distriktsleder Hanne Fischer, der har hjulpet med at koordinere indsatsen på Rolighedsparken, som lige nu mangler en plejehjemsleder. Foto: Tom Laursen

Nytårsaftensdag blev også Højris Have og Grønneparken vaccineret, mens de øvrige vaccinationer fortsætter efter nytår på kommunens plejecentre.

Lørdag 2. januar kommer turen til Kærmindeparken, Rehabiliteringscenter Ikast-Brande, og søndag 3. januar er det Plejecenter Engparken i Brande, Bøgildlund, Plejecenter Solbakken i Ejstrupholm og plejecenter Østervang i Klovborg.

Læs mere i Herning Folkeblad lørdag 2. januar.