Læserklubben: Blixen - en storytellers liv som ballet

To dage viet til en af Danmarks allerstørste forfattere 1.-2. april. Vi ser balletten »Blixen«, får en særlig rundvisning bag kulissen og besøger forfatterens hjem. Med os har vi »Blixen«-kenderen og ildsjælen Ingrid Mejer Jensen fra Silkeborg

18. januar 2020, 06.12

I den stort anlagte ballet »Blixen« skildres Karen Blixens livshistorie - fra barndomsårene, gennem det ulykkelige ægteskab med halvfætteren Bror, årene på den afrikanske kaffefarm og verdensberømmelsen til de sidste år på Rungstedlund.

»Den, der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet livet«. Ordene er Karen Blixens og hun levede selv efter devisen. Få har haft et så begivenhedsrigt liv som hun, og nu fortælles den dramatiske historie i en ballet. Karen Blixen er blandt de allerstørste forfattere, Danmark har fostret - en kontroversiel og karismatisk skikkelse, hvis liv og fortællinger her mere end 50 år efter hendes død stadig fascinerer.

Balletten Blixen er netop baseret på hendes fængslende livshistorie om den mytiske og mystiske baronesse, der formåede at bringe den moderne kvinde ind i litteraturen.

Den skal vi se - og med os på turen har vi Ingrid Mejer Jensen fra Silkeborg, der selv er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur og netop har Karen Blixen som en af yndlingsforfatterne.

Balletten opføres på Det Kongelige Teaters gamle scene, hvor vi tillige får en særligt arrangeret rundvisning bag kulisserne og på de skrå brædder af tidligere balletdanser Benedikte Paaske. På vores tur, skal vi også besøge Blixens hjem i Rungstedlund, spise dejlig mad på Nyhavnskroen og bo på det stillige Hotel Phoenix, der ligger yderst centralt i Bredgade.

Stor musikviden

Koncertrejsen er teknisk arrangør på denne todagestur, hvor bussen kører fra Silkeborg, Ikast og Herning fra morgenen af. Formiddagskaffe og frokostsandwich nydes undervejs, ligesom turens gæst, Ingrid Mejer Jensen, vil fortælle om sit forhold til Blixen og forfatterskabet.

Også turleder Peter Bæk, som er uddannet inden for musikkens verden og har arbejdet både på Det Kongelige Teater og som nodeskriver for DR’s ensembler, vil fortælle. Han er helt skarp på den franske impressionistiske komponist Claude Debussy, der var samtidig med Karen Blixen, og hvis musik anvendes i balletten. Peter bæk krydrer beretningen med betragtninger over det at være orkestermusiker i et kapel.

Midt eftermiddag ankommer vi til Hotel Phoenix, hvor vi indkvarterer os.

Kongelig balletdanser

Senere begiver vi os i samlet flok til Det Kongelige Teater, hvor vi får en helt særlig rundvisning bag kulissen. Den tidligere kongelige balletdanser Benedikte Paaske guider os igennem mange af de steder, som publikum normalt ikke får lov at opleve. Vi skal se dansesalene, de store skræddersale, hvor kostumerne til alle teatrets forestillinger bliver syet, de kolossale scenerum og kongelogen.

Når vi kan løsrive os, spadserer vi til Nyhavnskroen og spiser en god dansk middag.

Turen går nu tilbage til teatret og denne gang for at sætte os godt tilrette i de nostalgiske sæder og nyde den smukke ballet.

Idylliske Rungstedlund

Torsdag efter den store morgenbuffet pakker vi bussen og kører den smukke tur langs Strandvejen ad Øresundskysten til Rungstedlund. På dette fantastiske sted får vi en guidet tur gennem Karen Blixens hjem af en af museets eksperter. Vi kommer tæt på kunstneren, som skrev store dele af sit forfatterskab netop på Rungstedlund, i de stuer og værelser, der den dag i dag står, som Karen Blixen forlod dem i 1962.

Mulighed for frokost i caféen inden turen går hjemad mod Midtjylland.

Hjemkomst først på aftenen.

Prisen for denne spændende Blixen- og ballettur er for avisens abonnenter 3275 kroner per person. Ikke-abonnenter kan deltage for 3485 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel

Turleder

Introduktion til Blixen

Formiddagskaffe og frokostsandwich dag et

Rundvisning på Det Kongelige Teater

Aftensmad på Nyhavnskroen

Billet (priskategori 1) til balletten »Blixen«

En nat på Hotel Phoenix

Stor morgenbuffet

Rundvisning på Rungstedlund

Tilmelding til Læserklubben

Vi får en rundvisning på Rungstedlund, der står ligesom dengang da forfatteren levede her.
Ingrid Mejer Jensen, der selv er forfatter, har en stor interesse for Karen Blixen. Hun er med på turen og indlemmer os i Blixens verden.