En gågade på et lavt niveau

Udgivet:04. august 2022, 12.20

Læsetid:1 minut

Frits Rostrup. Foto: Privatfoto

Af Frits Rostrup. Kampmannsgade 20 3. th., Herning, boghandler

GÅGADEN Der har gennem adskillige år været en del kritik af Hernings gågade.

Gaden ser flot ud, men vi må erkende, at den ikke fungerer som gågade. De krav, som man som fodgænger forventer, opfyldes overhovedet ikke.

At færdes både i dagtimerne og om aftenen såvel sommer som vinter. Det være sig belysning og især underlaget. Der skal samtidig tænkes på tilgængelighed for alle inklusive handicappede med rollator eller kørestol.

Der kræves ekspertise, når man ændrer gade til gågade og her »hopper kæden af«. Den har været dyr og efter nogle politikeres udsagn er den flot. Ærgerligt, at den ikke fungerer.

Hvem er de, som ikke har sat sig ind i forholdene? Og dog brugt af kommunens penge til noget efter min opfattelse ubrugeligt.

En helt ny gågade, hvor man må erkende, at den er anlagt på et forkert niveau. Det kan ikke være rigtigt, at man ved flere butikker må sætte ramper og rækværk op.

Ved besigtigelse af adgangsforholdene 14. december 2017 i Bredgade fra Torvet til Føtex havde jeg følgende kommentarer: Ni butikker hævning af niveau, en butik sænkning af niveau og tre butikker med rampe og rækværk.

Vi læser i Herning Folkeblad, at borgere falder og må under lægelig behandling. Gågaden er blevet indviet adskillige gange, men ulykkerne vil fortsætte i fremtiden, hvis de ansvarlige ikke tager sig sammen og får løst opgaven.

Min opfattelse af Herning Kommunes manglende »ekspertise« og modvilje oplevede jeg ved min kamp om adgangsforholdene ved Murphy’s i Østergade.

Tak til dem, som bakkede mig op i læserbreve med videre.

Indlæser debat