Overraskede tyv: Hvad fanden laver du her

Klokken 4.45 søndag morgen vågnede Mai Jensen. Da hun kom ud i køkken-alrummet, var en indbrudstyv ved at rive en PH-lampe ned

1. december 2019, 14.57

Mai Jensen overraskede indbrudstyven, mens hendes kæreste, Klaus Dübe, og sønnen Holger stadig sov. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Mai Jensen og Klaus Dübe er trætte, men fattede efter en usædvanlig oplevelse i et villakvarter i Vildbjerg tidligt søndag morgen.

Chokket over at møde en indbrudstyv midt i sit eget køkken er for Mai Jensens vedkommende blevet afløst af eftertanke.

- Det var dumt, at jeg bare gik derud selv. Jeg skulle have prikket til Klaus og vækket ham. Indbrudstyven kunne jo have slået mig ned, konstaterer Mai Jensen.

Hjem fra Aarhus

Egentlig kunne hun også have været alene hjemme med sønnen Holger på to år. Klaus Dübe havde været til et julefrokostarrangement i Aarhus, og han havde overvejet at overnatte i Aarhus. Men han havde slet ikke drukket og kørte derfor hjem til Rugvænget i Vildbjerg, hvor han gik i seng klokken 4.

Da han var faldet i søvn, vågnede Mai Jensen ved en lyd af glas mod gulv.

- Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte. Måske at den store glasskål på bordet var røget på gulvet, siger Mai Jensen, som åbnede døren til det mørke køkken-alrum.

- Jeg siger: »Hvad fanden laver du?« Jeg siger det, jeg tænker: at der står et menneske i mit hus, der ikke skal være her, siger Mai Jensen, som ikke tror, indbrudstyven har opdaget, hun åbner døren.

- Da jeg råber ham an, står han stadig med hænderne over hovedet og er ved at rive PH-lampen ned. Jeg kan se, han får et chok, men han fortsætter med at rive lampen ned, inden han løber ud ad terrassedøren, han er kommet ind ad, forklarer Mai Jensen.

Politi med hund

Her bagefter kunne hun godt have tænkt sig, hvis hun havde givet tyven et spark, så han var blevet forsinket nok til, at Klaus Dübe kunne nå at komme.

Men som Mai Jensen står dér i køkkenet midt om natten - afklædt og i øvrigt gravid i sjette måned - gør hun ikke noget, og da hendes kæreste vågner, når han kun lige at se tyven forsvinde ud ad indkørslen efter at have taget turen fra terrassen og rundt om huset.

- Jeg brøler alt, hvad jeg kan efter ham. Jeg brøler som en mellemting mellem en brunstig tyr og en bjørn, og jeg tænker også på at løbe efter ham, men jeg står jo bare i underbukser, siger Klaus Dübe.

Parret kontakter politiet, som lynhurtigt er fremme på Rugvænget.

- Efter fem til syv minutter kommer en patruljevogn, og efter yderligere få minutter kommer en hundepatrulje, fortæller Mai Jensen, som ikke ved, om politiet kom på sporet af indbrudstyven.

- De tog fingeraftryk, og de har også taget bunden af den stjålne PH Snowball-lampe med. Den underste del faldt nemlig af, da tyven rykkede lampen ned fra loftet, siger hun.

Tung dørstopper

Indbrudstyven brugte en to kilo tung dørstopper med sand til at smadre en rude ved terrassedørens håndtag, så han var åbenbart ikke forberedt på, at han skulle bryde ind. Parret undrer sig over, at han valgte den noget larmende fremgangsmåde, da han jo ikke kunne regne med, at der ingen var hjemme.

- Jeg tror, han er gået forbi på vejen lørdag aften. Holger og jeg gik tidligt i seng, fordi Klaus ikke var hjemme, så måske har han troet, huset var tomt, siger Mai Jensen.

Den ene port i den lukkede garage stod åben, og en bil var væk, og det kan også have bestyrket tyven i, at der var fri bane.

Men det var der altså ikke.

- Det er grænseoverskridende, at man bare banker ind i et hus og tager en lampe, men det er nok den, han har kunnet se, da han er kommet forbi på vejen, siger Mai Jensen.

Sensorer og lys

Kæresteparret har alarm på villaen, men som Klaus Dübe siger, er den jo ikke slået til, når man er hjemme.

- Nu skal systemet opgraderes, og vi skal have sat nogle sensorer op, der tænder lys, siger Klaus Dübe, som også - lidt i spøg - siger, at han vil have en dobermann som opgradering af parrets to engelske bulldogs, Dolly og Jørgen, som ikke var i nærheden af indbrudstyven.

- Det er jo ens trygge hule, der bliver angrebet. Jeg føler mig intimideret over, at sådan en snothvalp bryder ind, men jeg er glad for, jeg var hjemme, og min søn og gravide kæreste ikke var her selv, siger han.

Afløste kæresten

Da skadeservice var færdig søndag morgen 7.30, kørte Mai Jensen til hundeudstilling i Fredericia. Hun er med i bestyrelsen for klubben af franske og engelske bulldogs, og der har været stor udstilling.

Hun tog dog hjem til Vildbjerg nogle timer før planlagt.

- Klaus var alene med Holger, og Klaus havde jo kun sovet 25 minutter om natten, så jeg måtte hellere afløse, smiler Mai Jensen.

Klaus Dübe erkender, at han var skrækslagen, da han fandt ud af, at en tyv havde været i hans hjem.

- Hvad er det for noget? siger han opgivende.

Tyven fortsatte med at hive i en PH-lampe af typen Snowball, da Mai Jensen kom ud i køkken-alrummet. Han stak af med lampen, og Klaus Dübe nåede kun at se ham forsvinde ud ad indkørslen. Foto: Henrik Lind Jørgensen