Gudstjeneste fra Herning i radioen

Søndag sender DR P1 direkte gudstjeneste fra Herning Kirke

29. marts 2014, 09.32

Herning Kirke får besøg af 75.000 kirkegængere til højmessen søndag 30. marts. Foto: Peter Jessen

Sognepræst Jens Moesgård Nielsen står for prædikenen og kirkens to organister, Mads Bille og Kristian Marius Andersen, for musikken sammen med Herning Kirkes Drengekor.

Det er den tidligere Herning-dreng Simon Kangas Larsen, der står for transmissionen. Han er uddannet teolog og journalist og har ansvaret for P1's ugentlige radiogudstjenester.

P1 sender direkte gudstjenestetransmissioner hver søndag og helligdage året rundt. Der skal omkring 15 mikrofoner til at få den bedste lyd til de cirka 75.000 lyttere, som i gennemsnit lytter med.

- Mange bruger radiogudstjenesten til at »gå i kirke«, synger med på salmerne og spiser selv brød med vin hjemme i stuen, når der er altergang i radioen, fortæller Simon Kangas Larsen, DR Tro.

Salmerne og musikken

Hvis man vil øve sig lidt på søndagens salmer, et det følgende syv salmer, der skal synges:

»Se, nu stiger solen af havets skød«, »Alt hvad som fuglevinger fik«, »Fyldt af glæde over livets under«, »Se, hvilket menneske«, »Helligånden trindt på jord«, »Lovsynger Herren« og »Aleneste Gud i Himmerig«.

Som præludion spilles »Panis Angelicus« af César Franck, under altergangen Faurés »Cantique« og som postludium improviserer Kristian Marius Andersen over salmen »Aleneste Gud i Himmerig«.