Mindeord om Flemming Hansen: Han mangler på holdet

25. august 2021, 12.59

Flemming Hansen var særligt glad for dette foto, som han tog, da FC Midtjylland-bussen med spillerne kom hjem til Herning med guldet i 2015 og blev modtaget i midtbyen af fans og fest. Han har fotograferet hundredvis af FCM-kampe hjemme og ude, og når han ikke var på arbejde på stadion, fulgte han sit favorithold, FCM, fra tribunerne på MCH Arena, hjemme på tv eller på storskærm på Fox sammen med gode venner. Fotoet af den hjemvendte spillerbus fik Flemming Hansen forstørret, og det hænger over hans skrivebord på Folkebladet. Foto: Flemming Hansen

MINDEORD På vegne af medarbejdere og ledelse i Mediehuset Herning Folkeblad har chefredaktør Vibeke Larsen skrevet mindeord om fotograf Flemming Hansen, som døde 22. august i en alder af 59 år:

Vores gode ven og kollega Flemming Hansen er død.

Det er svært at fatte.

Det er svært at acceptere.

I særdeleshed for Flemmings familie og nærmeste. Og for os, der har haft glæden af at arbejde sammen med dette fine og ordentlige menneske, som Flemming var. Nogle af os i alle de snart 21 år, han var ansat.

Vi savner ham meget

Vi føler stor sorg over tabet af Flemming, og vi ville så gerne have haft ham med på den videre Mediehuset Herning Folkeblad-rejse. Han mangler på holdet. Nu og i fremtiden.

Vi savner ham allerede. Meget. Det har vi gjort de seneste fire måneder, hvor Flemming har været syg. Og det gør vi ikke mindst nu.

Vi får aldrig mere muligheden for igen at arbejde sammen med Flemming, se omgivelser og oplevelser gennem hans fotolinse eller mærke hans oprigtige interesse i både virksomhedens og kollegernes ve og vel.

Vi kan heller ikke længere ty til ham for at få fikset et problem, sparre med ham om nye ideer eller høre hans bud på en løsning.

Vi savner at grine sammen med ham, få en god snak eller et godt råd.

Og vi savner det karakteristiske Flemming Hansen-glimt i øjet.

En ægte holdspiller

Flemming har arbejdet på Herning Folkeblad siden november 2000. Her har han som fotograf, faglig aktiv som tillidsrepræsentant for journalister og fotografer og de senere år som medarbejderrepræsentant i virksomhedens bestyrelse sat sine aftryk og sit præg på mediehusets udvikling.

Vi skylder ham stor tak for indsatsen.

Flemming Hansen var fotograf på Herning Folkeblad gennem to årtier. Natten til søndag døde han efter få måneders sygdom. Han blev 59 år. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming var en meget værdsat og engageret kollega og medarbejder, som altid gik de ekstra meter for holdet.

Han var en dygtig fotograf, en glad og humørfyldt kollega, en dedikeret medarbejder og en omfavnende og tillidsvækkende person, som man altid følte sig i godt selskab med, og som også kilderne følte sig trygge ved - selv hvis de ikke var så vilde med at skulle fotograferes.

- Det finder vi ud af

Flemming var stor fan af planlægning og orden, og han gjorde en ihærdig indsats for at få det til at smitte af på os andre. Han fiksede også altid tingene, hvis han på nogen måde kunne - og gjorde om muligt gerne en forskel.

Han havde sådan en ligetil og ukompliceret »det finder vi ud af«-tilgang til sine omgivelser og søgte løsninger frem for at se forhindringer. Det har vi alle nydt godt af i årenes løb. Og det har vores mediehus og vores produkter også.

Var der nogen, der manglede en hjælpende hånd på arbejde eller privat, stod Flemming altid klar til at rykke ud, ordne eller sørge for at sætte noget i værk. Og man kunne altid rådføre sig med ham - om alt lige fra hvordan man skaffer en Puch Maxi til en firmajulefrokost, til hvordan vi i en stadig mere digitaliseret verden holder fanen højt for ophavsretten.

Prøvede gerne noget nyt

Flemming var altid meget engageret i det, han lavede. Og han holdt kontinuerligt fast i at videreudvikle sig fagligt og prøve nye veje, som måtte byde sig.

Han var for eksempel straks på pletten for at lære at fotografere med drone, da det blev en mulighed. Og han satte sig hurtigt og grundigt ind i alle regler og sørgede for, at vi som medievirksomhed havde styr på de certifikater, flyvetimer, ansøgninger og regler, der følger med dronen.

Også her tænkte han på holdet. Og på, at vi naturligvis skal gøre tingene rigtigt.

Det var også Flemming, som trods sin forkærlighed for det professionelle fotoudstyrs mange muligheder kastede sig ud i et projekt, hvor han havde udtænkt et særligt koncept og gennem et år tog billeder med sin mobiltelefon til en månedlig fotoserie i Herning Folkeblad.

Projektet blev rundet flot af med en fotoplakat - og han modtog for serien en meget velfortjent hæderspris fra kollegerne på de midt- og vestjyske mediearbejdspladser.

Læs også
Nekrolog: Gennem 21 år fortalte folkebladsfotograf Flemming Hansen historier med sit kamera
Abonnement

Ansvarsfuld og loyal

Flemming favnede helheden på sin helt særlige og kærlige måde. Det lå ham altid meget på sinde, at vi har en velfungerende, fælles arbejdsplads, hvor stemningen er god og vi står sammen i tykt og tyndt - og hvor vi kæmper for den lokale nyhedsformidling i selv det voldsomste blæsevejr.

I de senere år var Flemming medarbejdervalgt repræsentant i Herning Folkeblads bestyrelse. Det var et hverv, han gik lige så dedikeret, ansvarsfuldt og loyalt ind i som alt andet, han foretog sig og satte sig for at involvere sig i. Heller ikke i den sammenhæng gik han af vejen for at sige sin mening eller stille spørgsmål til beslutningerne, og han var i sin tilgang altid både firmaets og kollegernes mand.

På samme engagerede måde husker vi ham i årene som tillidsrepræsentant for Folkebladets redaktionelle medarbejdere og i det faglige arbejde i blandt andet Pressefotografforbundet samt med indsatsen for at redde Danmarks Fotomuseum, da det ikke længere skulle ligge i Herning.

Et ordentligt menneske

Flemming var en lun fyr, som havde let til latter og holdt af at hygge sig.

Han var godt selskab og helt igennem et ordentligt menneske.

En, man altid kunne regne med og stole på.

En rigtig god kammerat og kollega.

Som er og vil blive savnet.

Vores varmeste tanker går til Flemmings hustru, Liv, til datteren Josefine, sønnerne Mikkel og Rune, svigerbørn, børnebørn og øvrig familie og nærmeste.

Vi vil altid have Flemming i vores tanker.

Æret være Flemming Hansens minde.

Indlæser debat...