Australske ministre glæder sig over Djokovic-afgørelse

Den australske regering slår fast, at den uvaccinerede Novak Djokovic udgjorde en sundhedsrisiko for landet.

Udgivet:16. januar 2022, 10.27

Læsetid:1 minut

Australiens premierminister Scott Morrison glæder sig over, at det sidste punktum nu er sat i Novak Djokovics visumsag, hvor det blev afgjort, at serberen skal forlade landet. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

MELBOURNE Den australske regering mener, at sagen omkring tennisstjernen Novak Djokovic har fået den korrekte afslutning.

Søndag besluttede tre dommere, at immigrationsminister Alex Hawke har ret til at inddrage Djokovics visum med henvisning til, at den uvaccinerede serber udgør en sundhedsrisiko for Australien.

- Jeg byder domstolens enstemmige afgørelse i at opretholde min beslutning om at inddrage Novak Djokovics visum i henhold til immigrationsloven velkommen, siger Alex Hawke ifølge avisen The Age i en udtalelse.

- Australiens stærke politik om at beskytte grænserne har skabt tryghed under pandemien.

- Det har resulteret i en af verdens laveste dødsrater, bedste økonomiske genopretninger og højeste vaccinationsrater, siger ministeren.

Også Australiens premierminister, Scott Morrison, bifalder rettens afgørelse, der betyder, at Djokovic har fået inddraget sit visum, dagen før Australian Open går i gang.

Gennem halvanden uge har sagen fået stor bevågenhed i Australien, hvor Djokovic både har haft tilhængere og modstandere.

- Beslutningen blev truffet af sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager og for at opretholde ro og orden, hvilket var i befolkningens interesse, siger Scott Morrison ifølge The Age i en udtalelse.

- Nu er det tid til at komme videre med Australian Open og nyde at se tennis hen over sommeren, siger han.

På Jordens sydlige halvkugle er det i øjeblikket sommer.

Novak Djokovic ankom til Australien i midten af sidste uge, efter at han havde fået medicinsk dispensation til at opholde sig i landet. Alligevel blev han nægtet indrejse i lufthavnen og sendt på et karantænehotel.

Herefter begyndte halvanden uges juridisk kamp for at få lov til at blive i landet.

En dommer gav undervejs serberen ret til at opholde sig i Australien, inden immigrationsministeren gik ind i sagen.

Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange - blandt andet i 2019, 2020 og 2021. Med søndagens afgørelse står det klart, at grand slam-turneringen bliver uden den forsvarende mester.

/ritzau/