Københavnske corona-tilstande betyder færre testtider i Midtjylland

Raske, der ønsker at blive testet for covid-19, kan i den kommende tid opleve længere ventetid

16. september 2020, 09.25

Raske midtjyder, der vil testes for coronavirus, kan opleve længere ventetid for tiden. Foto: Henrik Ole Jensen

MIDTJYLLAND Et stort behov for at teste for coronavirus i Region Hovedstaden betyder, at der i den kommende tid bliver færre testtider til rådighed i resten af landet. Dermed kan der også opstå øget ventetid for raske personer, der gerne vil testes i Region Midtjylland. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Statens Seruminstitut kan nå at analysere cirka 30.000 covid-19-test i døgnet, og det er derfor det antal daglige test, der fra nationalt hold bliver fordelt mellem landets regioner.

Reglen er, at der skal testes mest, der hvor der smittes flest. Så da smittetrykket var højt i blandet andet Aarhus og Silkeborg, blev der skruet op for antallet af testtider i Region Midtjylland. I samme periode måtte de øvrige regioner derimod teste færre.

Læs også
Efter 21 smittede på syv dage: Ingen nye corona-restriktioner i Herning .. for nu
+Abonnement

Håber på forståelse

Regionrådsformand Anders Kühnau (S) siger i pressemeddelelsen, at han er klar over, at det kan være frustrerende, men han håber også på forståelse.

Statens Seruminstitut arbejder løbende med at opjustere kapaciteten og bygger et nyt laboratorium ved siden af Aarhus Universitetshospital for at kunne analysere endnu flere prøver.

Det øgede behov for at teste i hovedstadsområdet og den medfølgende risiko for ventetid i blandt andet Region Midtjylland får ingen betydning for personer med symptomer eller patienter, der skal indlægges. Denne gruppe bliver henvist af egen læge og testet på hospitalerne. Analyserne står regionen også selv for.