Action Kids skaber glæde og bevægelse

Det populære bevægelseskoncept Action Kids er kommet til Herning Kommune

19. juni 2021, 13.13

Bevægelseskonceptet Action Kids har indtaget Herning Kommune - og det vækker glæde. Foto: Pr-foto

HERNING Action Kids-konceptet er udviklet i samarbejde med ergoterapeuter, fysioterapeuter, pædagoger. Med Action Kids »nudges« børnene til at bevæge sig, og institutionerne får på den måde mere motion ind i hverdagen på en nytænkende, nem og »camoufleret« måde.

Dermed er der god mulighed for at inkludere alle børn - også dem, der generelt ikke kan lide sport og konkurrenceprægede boldspil.

Action Kids er i dag i cirka 760 børnehaver i 35 kommuner i hele Danmark, og projektleder Thomas Fedder er meget begejstret for samarbejdet med »Bevæg dig for Livet«-projektet i Herning.

Det fortæller han i en pressemeddelelse:

- Vi arbejder målrettet sammen med A.P. Møller Fonden på at få vores koncept til alle landets børnehaver, og med støtte fra kommunen kunne vi endelig uddele Action Kids-materialet til alle børnehaverne i Herning Kommune.

Børnene efterspørger det selv

Heldigvis er glæden gengældt hos pædagogerne og børnene. Det viser en afslutningsevaluering, hvor pædagogerne er blevet bedt om at bedømme Action Kids.

- Vi har kun godt at sige om Action Kids. Børnene efterspørger selv, at vi bruger det, fortæller pædagogerne Gitte Hansen og Karina Bønnerup i Børnehaven Kaldalen i Skarrild i pressemeddelelsen.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen (R), er også glad for samarbejdet.

- I Bevæg Dig For Livet-visionsaftalen i Herning Kommune har vi blandt andet fokus på temaet »Bevægelsesglæde, kropsbevidsthed og motorik gennem hele livet«. Det er derfor glædeligt, at vores børneinstitutioner har taget så godt imod Action Kids. Vi ønsker at understøtte personalet i en lettilgængelig måde at aktivere børnene på - og det er øjensynligt lykkedes godt, udtaler Johs. Poulsen i pressemeddelelsen.

Indlæser debat...