Svensk ishockey skærper jagt på upopulære skuespillere

Film er et stigende problem i svensk ishockey, hvor anmeldelserne vælter ind. Nu kan straffen blive skærpet.

Udgivet:04. oktober 2022, 09.19

Læsetid:2 minutter

Den danske landsholdsstjerne Mikkel Bødker er en af otte danskere i den bedste svenske ishockeyrække, hvor han spiller for HV71. Her er Bødker i nærkamp med Leksands Patrik Zackrisson.

/ Ritzau /

MALMØ Svensk ishockey intensiverer jagten på spillere, der filmer i kampene i forsøg på at få deres modstandere udvist.

I sidste uge blev tre spillere fra den bedste række, SHL, tildelt bøder for "diving", som er ildeset i den barske sport.

Men bøderegnen dækker tilsyneladende ikke behovet. Ifølge ishockeysitet hockeysverige.se fortsætter anmeldelserne med at vælte ind til ligaens disciplinærudvalg.

Bliver en spiller kendt skyldig i film, vanker en bøde på 5000 kroner. Men SHL-chefen Johan Helmin er åben for at udvide strafferammen i håb om at komme skuespilleriet til livs.

- Det står højt på dagsordenen. Vi gennemgår muligheden for at ændre strafmodellerne. Om der skal karantæner eller større bøder til, må vi vende tilbage til.

- Det er godt, hvis man kan dæmme op for det, før det får rigtig store konsekvenser. Jeg er glad for, at vi har kunnet indføre bøder, men måske skal de justeres, og det er også de signaler, vi får fra klubberne, siger Helmin til Aftonbladet.

Ligaens dommerchef vurderer, at "diving" er et voksende problem i sporten.

- Alle klubber er enige om, at vi ikke vil have det her i ligaen. Jeg synes, vi ser en lille forøgelse her i starten af sæsonen af situationer, der er blevet forstærket, siger Tomas Torsbrink til Aftonbladet.

- Det handler yderst sjældent om ren film, hvor der ikke er sket noget. Til gengæld er der situationer, hvor man overdriver for at få en udvisning.

- I nogle år har vi set en snigende øgning, og i starten af denne sæson har der været flere, end vi er vant til, siger dommerchefen.

Otte danske landsholdsspillere er på kontrakt i den bedste svenske række.

Det er Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen og Matias Lassen (Malmö), Mikkel Bødker (HV71), Joachim Blichfeld (Växjö), Patrick Russell (Linköping), Nick Olesen (Brynäs) og Frederik Dichow (Frölunda).

/ritzau/