Mere end teater: Her bliver frugt krydret med fantasi

Der er mere end teater på tallerkenen, når der er forestillinger i Alhuset. Der var både kæpheste og frugtdyr

6. november 2021, 09.26

Man må gerne blande sig, når der er børneteater. Her er forestillingen »En ven som mig« i gang. Foto: JØrn DEleuran

KIBÆK I teatret bliver der sikkert set skævt til publikum, hvis de afbryder skuespillerne undervejs i forestillingen. Sofie Ancher Vea fra Teater Jævn har dog ikke det mindste imod noget interaktiv indblanding fra børnene, da »En ven som mig« bliver spillet.

Børneteaterfestivalen spreder sig ud over kommunens lokale samfund, og der var to forestillinger i Alhuset i Kibæk i går.

De unge tilskuere bliver spurgt, om de kan lide slikkepinde og at klatre i træer ligesom Anna - der er stykkets træfiner-udskårne hovedperson sammen med veninden Hannah - og om de også kan spise mange pandekager og danse numsedans.

Det kan de.

Fredag eftermiddag i Alhuset er mere end teaterforestillinger med en stor vaskemaskine eller tre flyttekasser som det scenografiske centrum. Børnene kan fremstille kæpheste og armbånd, eller de udfordrer deres motorik og fantasi ved at skære dyr og figurer af frugt og grønt.

- Jeg har lavet en frugtpingvin, men den er lige blevet spist, siger Laurits Vingtoft.

Bedstemor Birgit Engelund hjælper lillesøster Astrid med at skære en ko. Kroppen består af en halv pære. Halen er mindre sund. Den er af lys lakrids.

- Det er sundt fredagsslik, bemærker Doris Nielsen.

Mere end teater

Hun er leder Alhuset, og Doris Nielsen fortæller, at stedet i mange år har haft mere end teater på gulvet, når der er årlig festival.

- I forbindelse med Børneteaterfestivalen bliver der lagt op til, at der også er andre aktiviteter. Noget har vi kørt i flere år, mens vi fornyer andre ting. Børnene elsker at få lov til at være kreative - og lege med maden, siger Doris Nielsen.

Alhuset har mange aktiviteter for det modne publikum, men fredag er gennemsnitsalderen lav.

- Det er et kulturhus, så vi skal også have noget for børn, siger Doris Nielsen.

Der er flere fordele ved at have forskellige elementer sådan en eftermiddag. Inklusive kaffe, saftevand og kage.

- Man kan komme som en familie med søskende i forskellig alder og forældre eller bedsteforældre. Så kan nogle beskæftige sig med andre aktiviteter, mens andre ser teater, siger Doris Nielsen.

Laurits og Astrid Vingtoft frem­stiller frugtdyr sammen med deres bedstemor Birgit Engelund. Foto: Jørn Deleuran
Søstrene Siw Møbjerg Brødsgaard og Mynte Møbjerg Brødsgaard rider på deres unavngivne kæpheste skarpt forfulgt af Doris Nielsen, der er leder af Alhuset. Foto: Jørn Deleuran

Indlæser debat