Ringkøbing-Skjern: Fysisk træning til lokale demente

Kommunale medarbejdere og frivillige har deltaget i inspirationsmøder

15. marts 2019, 18.39

På møderne - her på Plejehjemmet Bakkely - har medarbejdere og frivillige fået nye forslag og ideer til, hvordan de kan lave aktiviteter og fysisk træning for demente. Foto: Privatfoto

videbæk Flere og bedre tilbud om fysisk træning og aktivitet til mennesker med demens i både let, middel og svær grad.

Det er målet med, at Ringkøbing-Skjern Kommune har taget hul på et af regeringens 23 initiativer i den nationale demenshandlingsplan 2025.

Der har foreløbig været tre lokale inspira­tionsmøder om »Fysisk træning og aktivitet for mennesker med demens«, blandt andet på plejehjemmet Bakkely i Videbæk. Mødet var både for frivillige og for medarbejdere, som har lyst til at arbejde videre med træning og aktivitet med mennesker med demens.

Ifølge Gregor Hein, der er områdeterapeut i Ringkøbing-Skjern Kommune, virker fysisk træning og aktivitet godt for mennesker med demens.

- Målet med inspirationsmøderne er, at medarbejderne og de frivillige får inspiration til nye øvelser, mens andre får lyst til at oprette nye demenshold med det nye fokus på fysisk træning og aktiviteter, hvor deltagernes kognitive funktion også skal udfordres, siger han.

Træning kan forhale udviklingen...