Teater på plejehjemsturné

3. september 2021, 22.09

Sandra Pasini, Annemarie Waagepetersen og Tippe Molsted medvirker i forestillingen »Med fynd og klemmer«. Foto: Pr-foto

SUNDS/HAMMERUM/SDR. FELDING Da Danmark blev lukket ned i marts 2020, blev de ældre på plejehjemmene isoleret fra familie og venner. Skuespillere fra Teatret OM besluttede, at de gerne ville give de ældre en lille musikalsk opmuntring.

Der var ikke langt fra tanke til handling - lynhurtigt blev der arrangeret en musikalsk mini-turné til en række plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. Musikken, der blev spillet på græsplænerne uden for fællesstuerne og terrasserne, blev modtaget overvældende positivt, og det gav skuespillerne lyst til at arbejde videre med en forestilling båret af sang og musik for netop denne målgruppe.

Den er så i disse uger på vej rundt til en række plejehjem i Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Forestillingen »Med fynd og klemmer« tager udgangspunkt i 1950’erne og 1960’erne, dengang de ældre på plejehjemmene var unge - musikken, moden, dansen, kønsrollerne med mere.

»Turnéen har været i gang i en uges tid, og vi har oplevet, at sang, musik og dans fra dengang de ældre var unge, og det enkle udtryk i forestillingen er med til at vække erindringer og følelser også hos flere af de borgere, hvor demens eller andre former for svækkelse gør, at det ellers kan være svært at nå ind til dem,« lyder det i en pressemeddelelse.

Beboerne på Plejehjemmet Søglimt i Sunds får glæde af forestillingen 6. september, mens Plejehjemmet Toftebo i Hammerum og Engholm Centret i Sdr. Felding får besøg de to efterfølgende dage.

Sandra Pasini, Annemarie Waagepetersen og Tippe Molsted medvirker i forestillingen, der er instrueret af Sandra Pasini.

Læs også
Rosendahl i Herning Kirke

Indlæser debat...