Fylder 50 år: Hospitalsdirektør evner refleksionens kunst

Forberedelserne til den nye hverdag på et spritnyt hospital i Gødstrup fylder en del for Poul Michaelsen, der er direktør for Hospitalsenheden Vest. I dag, fredag 25. oktober, fylder han 50 år

25. oktober 2019, 19.01

Hospitalsdirektør Poul Michaelsen fylder i dag 50 år - og fejrer det ved deltage i en konference om et emne, der ligger ham meget på sinde - nemlig ledelse. Derfor må selve den private fejring af hans runde fødselsdag vente til weekenden. Foto: Henrik Ole Jensen

50 At en 50-årsfødselsdag er noget særligt og skal markeres, kan de fleste nok være enige om. Men hvordan er der flere bud på.

Et bud kan være at gøre som hospitalsdirektør i Hospitalsenheden Vest, Poul Michaelsen, der i dag, fredag 25. oktober, vælger at deltage i en konference om et emne, der ligger ham meget på sinde - nemlig ledelse.

Derfor må selve den private fejring af hans runde fødselsdag vente til weekenden.

Poul Michaelsen har siden 2015 været hospitalsdirektør for Hospitalsenheden Vest og har stor veneration for organisationen. Da han i 1996 begyndte at arbejde med sundhedsplanlægning i det daværende Ringkjøbing Amt, var der tale om fem selvstændige sygehuse.

- De var selvbevidste og fuldstændig uafhængige af hinanden, og der var en god, fair konkurrence mellem dem. Jeg var dengang med til at bringe dem sammen til Hospitalsenheden Vest - et samlet, stærkt hele - og den rejse, vi har været på siden, fortsætter i Gødstrup. Vi laver stærkere og mere robuste enheder, der leverer den højeste kvalitet til midtvestjyderne, sagde han ved sin tiltrædelse som direktør til Herning Folkeblad.

Poul Michaelsen er uddannet cand. scient.pol, og kan i alt skrive 24 årserfaring med sygehus- og sundhedsvæsenet på sit cv - heraf de seneste 15 år som leder, fortæller Hospitalsenheden Vest i en pressemeddelelse i anledning af fødselsdagen.

Han har en master i public health og har i hele sit arbejdsliv arbejdet med udviklingstiltag til gavn for patienter, pårørende og borgere.

Målet - at kunne bidrage med forbedringer til gavn for patienter, pårørende og borgere - er helt centralt. Og når meget store og dybt specialiserede organisationer, som hospitaler, skal forandre sig, kræver det ledelse.

Ledelse er, set fra Poul Michaelsens stol i kontoret, som han deler med de to andre kolleger i hospitalsledelsen, nøglen til resultater, og mål nås bedst ved dialog, nærvær samt evne og interesse for at indgå i menneskelige relationer.

Åben og dialogorienteret

Som person, leder og kollega beskrives Poul Michaelsen som åben af natur, dialogorienteret, og så er han en beskeden og uformel holdspiller, der henter en stor del af sin arbejdsglæde i at opnå resultater sammen med andre.

I karakteristikken fra de nære kolleger indgår også ord som faglig, klog, skarp, saglig, velforberedt og kompromissøgende med et højt ambitionsniveau. En god ledelseskollega, der altid er smilende og imødekommende.

En egenskab, som Poul Michaelsen rummer, er hans evne til refleksion. En sætning som »bare lige en refleksion, hvis det nu viser sig at ...« er hørt af mange af hans samarbejdspartnere - både internt og eksternt. En anden egenskab er at holde fokus på det vigtigste og tale om tingene, som de er.

Kæmpeopgaven Gødstrup

Arbejdet med byggeriet af - og forberedelserne til indflytning i Regionshospitalet Gødstrup fylder meget i Poul Michaelsens travle kalender, og har gjort det, siden han indtog direktørstolen i Hospitalsenheden Vest for fire år siden.

- Det er en fantastisk, men også krævende opgave at flytte hospitalerne i Herning og Holstebro sammen i nye omgivelser, fortæller Poul Michaelsen og lister op, at der blandt andet skal være fokus på en fysisk flytning af 3800 kolleger og en masse teknologi, som skal fungere fra dag ét i den nye ramme.

- En ramme, der skal løfte vores kvalitet som hospital - til glæde for patienter og pårørende. De nye omgivelser skal også give os bedre muligheder for forskning, uddannelse og innovation. Med flytningen følger også krav om mere effektivitet, samtidig med at medarbejdernes arbejdsmiljø og trivsel skal være i top. Så lige pludselig er vaner og »det vi plejer at gøre« ikke den bedste måde at gøre tingene på. Derfor arbejder vi hver dag på at blive skarpe på enormt mange arbejdsprocesser, forklarer Poul Michaelsen, der glæder sig til flytningen til marts 2021.

Privat er Poul Michaelsen gift med Tine, der er sygeplejerske, og sammen har de tre børn. Den travle hverdag rummer ikke plads til meget andet end arbejde samt at følge nødtørftigt med i nyhedsstrømmen.

I weekenden er der tid til motion i form af en løbetur. Men læsning af skønlitteratur er blevet henvist til ferierne.