Borgerlisten vil den nære kernevelfærd og et bredt samarbejde

7. oktober 2020, 12.08

Lone Nielsen. Foto: PR-foto

BUDGET Jeg vil ikke indgå i den debat, Tommy Tønning forsøger at skabe i Herning Folkeblad. Det vil jeg ikke, fordi jeg ikke ser nogen mulighed for at få noget meningsfuldt ud af hans måde at debattere på. Hvad skulle formålet være, og hvordan skulle det på nogen måde kunne understøtte en demokratisk udvikling, når Tommy Tønnings budskaber ikke indeholder så meget som én politisk sætning, men blot en meningsløs udskammen og fordrejning af ord uden egentlig substans. Jeg fornemmer, at det er en personlig kamp for Tommy Tønning, der handler om noget helt andet end politik, men måske tager jeg fejl?

Borgerlisten har udarbejdet et budgetforslag til fordel for kernevelfærden. Det har vi gjort under vejledning fra forvaltningen. Tak for det. Borgerlisten ønsker at få skabt et råderum, der kan løfte den nære kernevelfærd med over 100 millioner kroner stigende til næsten 200 millioner kroner årligt. Samtidig har det været vigtigt for Borgerlisten at skabe et budgetforslag, hvor der er overskud til at lægge penge i kassen med likvide midler, da kassen er lidt slunken. Vi mener nemlig, at der skal være en mulighed for at hive lidt ekstra op, såfremt der bliver yderligere udgifter i forbindelse med blandt andet covid-19.

Vigtigst af alt er, at vores børn, ældre, handicappede og psykisk udsatte kan få den service, de har fortjent, hvilket de ikke gør i dag. Vi er stolte af vores budgetforslag, der er offentligt tilgængeligt på vores hjemmeside.

Jeg glæder mig til et bredt samarbejde med de partier, der har tilkendegivet at ville arbejde for det samme som Borgerlisten, nemlig en prioritering af den nære kernevelfærd. Tak til SF, Enhedslisten og Liberal Alliance. Jeg glæder mig til samarbejdet efter valget, hvor I sikkert alle træder ind i byrådet. Jeg håber også stadig på et samarbejde med DF, da jeg egentligt tror på, de også gerne vil arbejde for en anden prioritering i Herning Kommune.

Det er beklageligt, at den socialdemokratiske gruppeformand tilsyneladende ikke vil være med, men hellere vil bruge energi på noget helt andet. Det ville ellers have været rart, om vi var flere der arbejdede i den retning. Jeg håber, han ændrer holdning på et tidspunkt. Den dag vi er nok, vil det lykkedes at prioritere den nære kernevelfærd til glæde for vores børn, ældre, handicappede og psykisk udsatte. Tænk sig, når vi kan bruge 200 millioner kroner til bedre service? Sæt dit kryds med omtanke, når der i 2021 er valg. Måske lysner det for kernevelfærden allerede i 2022?

Borgerlisten arbejder for et bredt samarbejde og prioritering af den nære kernevelfærd, og det fortsætter vi med.