Omkørsler forude: Veje bliver som ny

Både større og mindre veje bliver asfalteret den kommende tid

23. september 2020, 10.39

Mange veje i Sørvad-området bliver asfalteret i denne omgang. I Vildbjerg-området gælder det Ejsingkjærvej og Sofiedalvej. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG/SØRVAD De kommende 14 dage vil trafikanter i Vildbjerg- og Sørvad-området møde en del af de gule skilte, der viser en omkørselsvej.

Man kan nemlig ikke forvente at tage den sædvanlige vej alle dage.

Der skal asfalteres en del vejstrækninger, og det arbejde bliver bedst og mest sikkert udført, hvis der spærres af mens arbejdet foregår. Ikke mindst fordi, en del af de veje, der skal gøres bedre, er ret smalle.

Hårdt belastet

De længste og bredeste strækninger, der får det sorte lag, er Vildbjergvej mellem Vildbjerg og Sørvad.

Også Ejsingkjærvej ind mod Vildbjerg skal asfalteres, og det vil dermed bringe den stræknings standard op til det, der allerede er gængst videre ad Park Allé, som er blevet moderniseres ad nogle gange.

I Sørvad bliver Præstevejen asfalteret. Den har været hårdt belastet i forbindelse med omkørslen ved kloakeringsarbejdet. Også veje i Sørvad, der har været direkte berørt af kloakerings-opgravning, bliver asfalteret.

Mest i Sørvad

Trafikanterne kan regne med at møde asfaltmaskiner på Kirkevangen, Moesgårdvej, Møllevangen, Stradevej og Sigvej i Sørvad-området.

I Vildbjerg-området går asfaltarbejderne ikke rundt så mange steder. Ud over den ene af de store indfaldsveje til byen - Ejsingkjærvej - er det kun et stykke af den mindre vej mellem Vildbjerg og Sinding - Sofiedalvej, der bliver asfalteret i denne omgang.

Herning Kommune oplyser, at den forventer at afslutte arbejdet 7. oktober.

Nogle vejstræk kan klares på én dag - andre tager flere.

Sofiedalvej er blevet repareret i tidens løb, så vand ikke trænger ned i vejens bærende konstruktion. Nu får Sofiedalvej ny asfalt. Foto: Henrik Lind Jørgensen